Konya
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2525 %0.07
53,3938 %0.43
6.891,58 % 1,05
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’da Ali Erbaş’tan Kur’an ve Hayat Mesajı!

Konya’da Ali Erbaş’tan Kur’an ve Hayat Mesajı!

Konya’da 1255 hafız için düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kur’an’a olan ihtiyaç bugün daha da artmıştır” dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya’da düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi'nde yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in insanlık için yol gösterici olduğunu vurguladı. “Bundan 14 asır önce insanlığın Kur'an'a ne kadar ihtiyacı varsa, bugün çok daha fazlasına ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Konya İl Müftülüğü tarafından Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, 1255 hafız icazet belgesi aldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlara ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: Kur’an-ı hıfz edip okuyan kişi, Allah’ın şerefli melekleriyle beraberdir. Kur’an’ı ezberlemek, okumak, öğrenmek sadece bir gayret değil, aynı zamanda yaşanacak bir hayatın temelidir. Kur’an bizim hayat rehberimizdir. Onu hayatımıza rehber edersek, Allah’ın huzuruna alnımız ak, yüzümüz pak çıkarız.”

Kur’an’ın yalnızca ezberlenecek değil, yaşanacak bir kitap olduğunu vurgulayan Erbaş, hafızlık yapan gençlerin amel defterinde her bir anın kaydedildiğini ve karşılığında mükâfat göreceklerini söyledi.

“Elimizde Kur’an, kalbimizde iman, insanları Hakk’a davet etmek, iyiliğe çağırmak, kötülüklerden men etmek zorundayız. Bu, bize verilmiş bir ilahi görevdir.”

Tören, hafızlara icazet belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *