Konya’da Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu’nun 2026 yılı ilk toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, 2024/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda hazırlanan “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028)” kapsamında yerel düzeyde yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

Kurulda; aile kurumunun korunması, aile bağlarının güçlendirilmesi, sosyal destek mekanizmalarının geliştirilmesi ve aile odaklı hizmetlerin daha etkin sunulmasına yönelik başlıklar görüşüldü. Ayrıca aile odaklı sosyal politika ve hizmetlerin etkinliğinin artırılması, dijitalleşme sürecinde ailenin güçlendirilmesi, aileye duyarlı çevre politikalarının geliştirilmesi ile afet ve acil durumlara karşı ailelerin bilinçlendirilmesi konuları ele alındı.
Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen çalışmalar ile eylem planında yer alan hedeflere ilişkin kapsamlı bir sunum yapıldı.
İstişare ve değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, Vali Yardımcısı Fatmagül Dalmış, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, kurum müdürleri ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
