Kulu Belediyesi, 2026 yılı itibarıyla ilçeye bağlı 28 kırsal mahallenin artık Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi kapsamına alınacağını duyurdu.
Vergi kapsamına giren mahalleler: Acıkuyu, Altılar, Arşıncı, Beş Kardeş, Bozan, Burunağıl, Canımana, Dipdede, Doğutepe, Fevziye, Gökler, Güzelyayla, Hisar, Karacadere, Kırkkuyu, Kömüşini, Köstengil, Köşker, Mandıra, Sarıyayla, Seyitahmetli, Soğukkuyu, Şerefli, Tavlıören, Yaraşlı, Yazıçayır, Yeşiltepe ve Yeşilyurt.

Bu mahallelerde ev, arsa veya arazi sahibi olan vatandaşların, tapuları ile birlikte Kulu Belediyesi 2. katında bulunan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Beyanname vermeyen vatandaşlar için cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Kulu Belediyesi, sürecin zamanında tamamlanması için vatandaşların gerekli başvuruları belirtilen süre içinde yapmalarını önemle hatırlattı.
Vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla belediye binasında bilgilendirme desteği de sunulacak.
Yürürlük tarihi: 1 Ocak 2026
Başvuru yeri: Kulu Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü (2. kat)