Konya
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2520 %0.07
53,3695 %0.38
6.899,62 % 1,17
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’da 12 Yaşındaki Yamaç Paraşütçü Milli Takım Yolunda!

Konya’da 12 Yaşındaki Yamaç Paraşütçü Milli Takım Yolunda!

Konya'da yaşayan 12 yaşındaki Bedirhan Tosun, 3 yaşında başladığı yamaç paraşütü sporunda milli takım hayali kuruyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya’da yaşayan ve küçük yaşta yamaç paraşütü sporuyla tanışan Bedirhan Tosun, babası sayesinde başladığı gökyüzü serüvenine büyük bir tutkuyla devam ediyor. 12 yaşındaki Bedirhan, bugüne kadar 500’ü aşkın uçuş gerçekleştirerek bu alandaki yeteneğini ortaya koydu.

Yamaç paraşütü eğitmeni olan babası Mehmet Tosun ile birlikte 3 yaşından itibaren tandem uçuşlara katılan Bedirhan, 9 yaşında ise kilosu ve kondisyonu yeterli hale gelince bireysel uçuşlara başladı.

"Milli Takımda Türkiye'yi Temsil Etmek İstiyorum"

Bedirhan Tosun, yaptığı açıklamada yamaç paraşütüne olan ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirterek, “Babamla 7 yaşından sonra eğitimlere başladık. Bir gün eğitim sırasında rüzgar uygundu ve havalandım. O günden beri uçuyorum. Şu anda hedef yarışlarıyla ilgileniyorum. Mesafe ve hedef yarışlarına katılıp milli sporcu olmak istiyorum” dedi.

Tandem uçuşlarında ilk olarak babasını gökyüzüne taşıdığını belirten Bedirhan, bazı günler 2 saat boyunca havada kaldığını da ifade etti.

Baba Mehmet Tosun: "Oğlumla Gurur Duyuyorum"

Yaklaşık 15 yıldır yamaç paraşütüyle ilgilenen baba Mehmet Tosun ise oğlunun azmi ve yeteneğiyle gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Havanın elverişli olduğu günlerde birlikte uçuyoruz. Bedirhan uçmayı çok seviyor. 9 yaşından bu yana tek başına uçuyor ve 500’den fazla uçuş gerçekleştirdi. Akrobatik manevralar yapmaya hevesli. Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği yarışmalara hazırlanıyoruz. Sistemli şekilde eğitimlerine devam edeceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *