CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, çiftçilerin artan borç yüküne dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bektaş, son 4 yılda çiftçi borçlarının yüzde 634 oranında arttığını belirterek mevcut tabloyu “vahim” olarak değerlendirdi.
Tarım sektörünün sürdürülebilirliği açısından çiftçinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bektaş, borç yükü altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerin her geçen gün daha da zorlandığını ifade etti. Artan maliyetler, girdi fiyatlarındaki yükseliş ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntıların üretimi olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Bektaş açıklamasında, gerekli önlemlerin alınmaması halinde yüksek gıda enflasyonunun kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu. Çiftçinin üretimden çekilmesinin sadece tarım sektörünü değil, doğrudan vatandaşın sofrasını da etkileyeceğini belirten Bektaş, iktidara çağrıda bulundu.
Acil destek paketlerinin devreye alınması gerektiğini ifade eden Bektaş, “Çiftçimiz ayakta kalamazsa, gıda fiyatlarındaki artış çok daha sert hissedilir” dedi. Bektaş, hem üreticinin korunması hem de tüketicinin uygun fiyatlı gıdaya erişimi için kapsamlı bir tarım politikası gerektiğini sözlerine ekledi.
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk
Konya Vekili açıkladı: Sözleşme masadan geçti!
#Konya / 01 Nisan 2026
Selçuk Üniversitesi Rektörü Yılmaz, fakülteleri denetliyor!
#Konya / 01 Nisan 2026
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *