Konya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya ve Çevre ilçeleri için hava tahmin raporu

Konya ve Çevre ilçeleri için hava tahmin raporu

Okunma Süresi: 2 dk

BAYRAM BEREKETİ İLE GELİYOR. SAĞNAK YAĞIŞ BEKLENİYOR. HAVA SICAKLIKLARI BİRAZ AZALIYOR.

Yurdumuz Orta Akdeniz üzerindeki alçak basınç merkezinin etkisi altına giriyor. Buna bağlı olarak batı bölgelerden başlamak üzere hafta boyunca tüm yurtta hava parçalı bulutlu yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışla birlikte biraz azalarak mevsim normallerinde seyretmesi, Rüzgârların değişik yönlerden hafif zaman zaman güney ve güneybatıdan orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Bu kapsamda Konya ve çevrelerinde hava tahmini şöyledir: 28,29 Mart Cuma ve Cumartesi günleri parçalı az bulutlu, Cumartesi günü batı kesimler akşam saatlerinde çok bulutlu, 30,31 Mart ve 1 Nisan yani Ramazan Bayramı günleri sabah saatlerinde parçalı az bulutlu, ikindi ve akşam saatlerine doğru sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava tahmin ediliyor. Bayram sonrası 2,3 Nisan günleri de hava yine parçalı bulutlu ve sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Konya ve çevre ilçelerinde gecenin en düşük, günün en yüksek sıcaklıkları şöyle olacak: 28,29 Mart Cumartesi ve Pazar: Gece 8 ila 10, gündüz 24 ila 26 derece, 30,31 Mart ve 1 Nisan Bayram süresince gece 6 ila 8, gündüz 16-18 derece;  2,3 Nisan gece 4 ila 6,  gündüz 14-16 derece olması beklenmektedir.

BİLGİ: Yer yüzeyinde Isınan hava yükselir, atmosferin üst tabakalarında bulunan soğuk hava ile karşılaşınca yoğunlaşır ve yağış olarak yere tekrar düşer. Bu yağışlara sağanak yağış denir. Yağmur gibi sürekliliği yoktur. Bazen aynı yerde bir mahalleye yağar, diğer mahalleye yağmayabilir, kısa süreli ancak etkili ve miktar bırakabilir.

TAVSİYE: Bayram ziyaretlerinde yanınızda şemsiye bulundurun. Yıldırıma karşı dikkatli olun, ağaç altlarına sığınmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *