Yurdumuz Doğu Akdeniz üzerindeki Alçak Basınç Merkezi ve Balkanlar üzerindeki Yüksek Basıncın etkisi altındadır. Halen yurdun pek çok yerinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın doğu bölgelere hareket etmesi ancak sistemin soğuk havasının iki gün daha bölgemizde etkili olması beklenmektedir. Bu kapsamda Bu kapsamda Konya merkez ve ilçelerinde hava durumu şöyle tahmin edilmektedir: 14,15 Nisan Pazartesi ve Salı: genellikle parçalı bulutlu, pazartesi günü ilk saatlerde doğu ilçelerinde (Emirgazi, Halkapınar) hafif karla karışık yağmur ve kar görülecek; 16,17,18,19 ve 20 Nisan tarihlerinde bölge genelinde yağış beklenmiyor. Hava az bulutlu ve açık geçecek; Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis etkili olacak. Sadece 18 Nisan Cuma günü ikindi ve akşam saatlerinde bulutlanma ve bazı ilçelerimizde kısa süreli sağanak yağış görülebilecek. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren kademeli olarak artarak mevsim normallerinde; Perşembe gününden itibaren mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgârların Pazartesi ve Salı günleri kuzey ve kuzey doğudan orta kuvvette yer yer kuvvetli olarak esmesi, Çarşamba gününden itibaren ise hafiflemesi ve değişik yönlerden hafif, hafta sonu güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bölgemiz üzerindeki mevcut soğuk hava nedeniyle Pazartesi ve Salı geceleri Zirai don olayının devam etmesi bekleniyor.
Bu kapsamda Konya ve çevre ilçelerinde gecenin en düşük, günün en yüksek sıcaklıkları şöyle olacak: 14,15 Nisan Pazartesi, Salı gece eksi 2 ila eksi 4 derece, gündüz 10 ila 12 derece; 16,17 Nisan, Çarşamba ve Perşembe günü gece 2 ila 4 derece, gündüz 16 ila 18 derece, 18,19,20 Nisan, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri gece 6 ila 8 derece gündüz 20 ila 22 derece olması beklenmektedir.
UYARI: Özellikle Pazartesi ve Salı günü beklenen orta kuvvetteki zirai don olayı ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle tedbirli olunması,
TAVSİYE: Kuvvetli rüzgâr ve yüksek nem nedeniyle hava sıcaklıkları daha düşük hissedileceğinden akşamları dışarı çıkarken sıkı giyinilmesi tavsiye ediyorum.