Konya
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya Teknik Üniversitesi Öğrencilerine “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053” Yarışmasından Ödül!

Konya Teknik Üniversitesi Öğrencilerine “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053” Yarışmasından Ödül!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Fikir Yarışması’nda Konya Teknik Üniversitesi önemli bir başarıya imza attı

Okunma Süresi: 1 dk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle gerçekleştirilen ödül törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Dr. Ömer Fatih Sayan, Osman Boyraz, TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, ödül alan üniversitelerin rektörleri ile Bakanlık temsilcileri katıldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Alperen Ergün ve Abdülkadir Altıntaş, “Uçan Araba Teknolojileri için Kentsel Ulaşım Altyapısının Oluşturulması ve Denetim Mekanizmaları” projesiyle, Halil İbrahim Köse ve Eren Berk Saç ise “Hava Ray Devriyesi” adlı projeleriyle ödüle layık görüldü.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Ankara’da gerçekleştirilen ödül törenine katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı.

KTÜN Rektörü Çelik, yarışmada dereceye giren öğrenciler için yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz öğrencilerinin bu denli vizyoner projelerle ulusal çapta ödüller kazanmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Bu başarılar, Konya Teknik Üniversitesi’nin sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda yenilikçi düşünce ve teknoloji geliştirme konusunda da güçlü bir vizyona sahip olduğunu gösteriyor. Öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden akademik kadromuzu yürekten kutluyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *