Savatra Antik Kenti kazı alanlarında yürütülen çalışmalara önemli bir ziyaret gerçekleşti. Kazı Başkanı Doç. Dr. İlker Işık, kazı alanlarını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kazı ekibi, ziyaret için Doç. Dr. Işık’a teşekkürlerini ileterek, Konya tarihi için yapılan araştırmaların önemini bir kez daha vurguladı.

Yetkililer, Savatra Antik Kenti kazılarının bölgenin tarihine ve kültürel mirasına büyük katkı sağladığını belirterek, kazı çalışmalarının planlandığı şekilde yoğun tempoda sürdüğünü ifade etti. Bu ziyaret, hem akademik işbirliklerini güçlendirdi hem de Konya’nın tarihi değerlerinin korunması ve gün yüzüne çıkarılması yolunda motivasyonu artırdı.

Savatra Kazısı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, Doç. Dr. Işık’a teşekkür edilerek çalışmaların kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceği duyuruldu.