Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2025 yılı Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya'dan 17 firmanın yer aldığını açıkladı.
Öztürk, bu sonuçla birlikte Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer alan Konyalı firma sayısının 25'e yükseldiğini belirterek, elde edilen başarının Konya'nın üretim gücü ve sanayi potansiyelini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Konyalı sanayi kuruluşlarının ülke ekonomisine sağladığı katkının her geçen yıl arttığını vurgulayan Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye'nin 2025 yılı İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya'dan 17 firmamız yer aldı. Böylece Türkiye'nin en büyük 1.000 sanayi kuruluşu arasındaki Konyalı firma sayımız 25'e yükseldi. Şehrimizin ekonomisine ve üretim gücüne katkı sağlayan firmalarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."
Konya'nın üretim, ihracat ve sanayi alanındaki yükselişini sürdürdüğünü belirten Öztürk, şehrin sanayi altyapısını güçlendiren tüm firmaların başarılarının, Konya ekonomisinin büyümesine önemli katkı sunduğunu kaydetti.