Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi (ADRM), “Sevgin Umut Olsun” projesi kapsamında Afrika’daki su kuyusu çalışmalarını sürdürüyor. Proje çerçevesinde, Tanzanya’da iki yeni su kuyusu tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

Temiz suya erişimde zorluk yaşayan topluluklara destek olmayı amaçlayan çalışma kapsamında su kuyuları, Tanzanya’nın Darüsselam şehrine bağlı Kisewe ve Pugu mahallelerinde açıldı. Cami, medrese ve okulların bulunduğu yoğun yerleşim alanlarında hizmete giren kuyuların, bölge halkının temiz su ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Konya İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, su kuyularının Emekli Uzman Vaiz Ümmü Taş’ın koordinasyonunda açtırıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca projeye destek veren ADRM’nin yurt içi ve yurt dışındaki tefsir ve hadis öğrencileri ile hayırseverlere teşekkür edildi.
“Sevgin Umut Olsun” projesiyle bugüne kadar birçok bölgede temiz suya erişim imkânı sağlanırken, Konya’dan uzanan yardım eli Tanzanya’daki ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.