Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,6317 %0.12
53,1391 %0.13
6.045,05 % 0,26
Konya Postası Gazetesi Konya Konya merkezli dev operasyon: 75 milyonluk change çetesi çökertildi

Konya merkezli dev operasyon: 75 milyonluk change çetesi çökertildi

Konya Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Oto Kapan" operasyonunda, ağır hasarlı araçların şasi ve motor bilgileri kullanılarak oluşturulan "change" araç şebekesi çökertildi. Yaklaşık 75 milyon lira değerindeki 37 araca el konulurken, 31 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmada suçtan elde edildiği değerlendirilen 25 milyon liralık para trafiği de tespit edildi.

Konya merkezli dev operasyon: 75 milyonluk change çetesi çökertildi
KAYNAK: Necati ERSOYTÜRK
Okunma Süresi: 2 dk

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen "Oto Kapan" operasyonunda, deprem, trafik kazası ve araç yangınlarında ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen araçların şasi ve motor bilgilerinin, çalıntı, hacizli, aranan ve gümrük kaçağı araçlara aktarılmasıyla oluşturulan "change" araç şebekesi deşifre edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Daire Başkanlığı ile Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı ve Teknik Takip Büro Amirliği ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü planlı operasyon kapsamında çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

37 CHANGE ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında Konya'da 21, diğer illerde ise 16 olmak üzere toplam 37 araca el konuldu. Yapılan kriminal incelemelerde araçların tamamının "change" olduğu belirlendi.

İncelemelerde el konulan araçlardan 17'sinin gümrük kaçağı, 15'inin yakalamalı veya hacizli, 4'ünün çalıntı, 1'inin ise aranan araç olduğu tespit edildi.

Operasyonda ayrıca bir av tüfeği ele geçirilirken, çok sayıda araç satış sözleşmesi, vekâletname, tescil kaydı bulunmayan plaka ve araç ruhsatına da el konuldu.

75 MİLYON LİRALIK VURGUN

Emniyet birimlerince yapılan değerlendirmede ele geçirilen change araçların piyasa değerinin yaklaşık 75 milyon lira olduğu bildirildi.

Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen mali incelemelerde ise şüpheliler arasında suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 25 milyon liralık para transferi tespit edildi. Mali incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

13 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Operasyon kapsamında Konya'nın yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Antalya, Ankara, Sakarya, Amasya, Malatya, Hatay, Şırnak ve Samsun'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Toplam 50 ekip ve 150 polisin görev aldığı operasyonda 31 şüpheli yakalanırken, şüphelilere ait 15 ikamet ve 7 iş yerinde arama gerçekleştirildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında "Oto Hırsızlığı", "Nitelikli Dolandırıcılık", "Resmi Belgede Sahtecilik" ile "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet" suçlarından adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız