Konya
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2198 %-0.03
53,1628 %0.43
6.813,15 % 2,83
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya merkezde şenlik başlıyor!

Konya merkezde şenlik başlıyor!

Karatay Lavanta Günleri’nde hem doğa hem hareket bir arada! Ziyaretçiler lavanta tarlalarında yürüyüş yapıyor, bisiklet turlarına katılıyor, açık havada sporun keyfini çıkarıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Karatay Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl daha da büyüyen Karatay Lavanta Günleri, bu yıl da görkemli bir başlangıç yaptı. Etkinliğin ilk gününde sadece Konya’dan değil, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce ziyaretçi, lavantanın mor büyüsünde unutulmaz anlar yaşadı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, lavanta tarlaları arasında yaptığı açıklamada, organizasyonun çok yönlü bir buluşma noktası olduğunu vurguladı. Başkan Kılca, “Burası sadece bir lavanta üretim sahası değil. Aynı zamanda üreticilerimizin emeğini sergilediği bir pazar, çocuklarımız için doğayla iç içe mutlu anların mekanı ve tüm misafirlerimiz için mor tonlarda anıların kaydedildiği özel bir atmosfer.” dedi.

Vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılca, “Etkinliğimizin ilk gününü büyük bir coşkuyla geride bıraktık. Yalnızca Konya’dan değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimizle lavantanın güzelliğini birlikte paylaşıyoruz. Tüm katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mor tarlalar arasında fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçiler, lavanta temalı stantlardan doğal ürünler satın alabiliyor, lavanta dondurması, şerbeti gibi lezzetleri tadabiliyor. Çocuklar için özel oyun alanları, lavanta sanatı atölyeleri ve sahne etkinlikleri de programda yer alıyor.

Karatay Lavanta Günleri, Pazar akşamı saat 22.00’ye kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Doğayla iç içe, lavanta kokulu bir hafta sonu geçirmek isteyenler için Karatay, eşsiz bir kaçış rotası olmaya aday.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *