Konya
Az bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Konya lezzeti İzmir’de festivale damga vurdu

Konya lezzeti İzmir’de festivale damga vurdu

Buca Belediyesi tarafından Anadolu’nun mutfak zenginliğini yansıtmak için gerçekleştirilen ve üç gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Buca Anadolu Lezzetleri Festivali başladı

Konya lezzeti İzmir’de  festivale damga vurdu
Okunma Süresi: 2 dk

Anadolu'nun dört bir yanından 400 farklı lezzetin ziyaretçilere sunulduğu festivalde Adanalı usta Kaburgacı Yaşar’ın gerçekleştirdiği otuz beş metrelik kebap şovu ile çıkılan lezzet yolculuğu, çeşitli sanatçıların verdiği konserler ve yöresel halk oyunları ile İzmir’in güzel ilçesi Buca’da devam ediyor. Özellikle Gaziantep, Urfa, Mardin, Adana, Karadeniz ve Konya yörelerinden sunulan yemek ve bölgesel ürünler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Festivale duble stant ile katılan İzmir Konyalılar Federasyonu, satış ve tadımlık olarak sunulan Konya yöresinin bamya çorbası, tarhana, kavurma ve döneri ile helva, tahin pekmez, Mevlana şekeri ve çeşitli Torku ürünleriyle büyük ilgi gördü.

KONYALILARIN DAMAK TATLARINDA İNSANLIK VARDIR

Bu konuda bir açıklama yapan İzmir Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak şunları söyledi: “Buca belediye başkanımız Av. Erhan Kılıç’ın yakın ilgileri ile bu lezzet festivalinde yer aldık. Konya Büyükşehir ve diğer bazı ilçe belediyeleri ile, damak tatları ülke çapında kabul gören yöremiz işletmelerimizden de maddi manevi destekler aldık. Tabi işin içine Konya sevdamız ve gönüllülük esaslarını da katınca güzel şeyler oldu. Federasyon yönetiminin gayreti ve hizmetlerini esirgemeyen ve bizimle beraber yürüyen diğer gönül dostlarımızla, katılımcılara Konya’mızın kültürünü ve yemek lezzetlerini tanıtmak için birbirimizle yarıştık. Zaman oldu stant önünde yöremize has kaşık oyunlarımızı sergiledik, dev kazanda meşhur un helvamızı yaparak misafirlerimize güzel anılar yaşattık. Olumlu tepkiler aldık, çok güzel geri dönüşler oluyor. Federasyonumuz, hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm Türkiye’yi kucaklayarak yoluna devam etmektedir. İnşallah yakında konfederasyonumuzu da kuracak ve daha büyük projelere imza atacağız. Şöyle ki, yakında İzmir’de çok büyük bir Konyalılar Şenliği düzenleyeceğiz. Bu organizenin alt yapı çalışmaları ve sponsor anlaşmaları devam etmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe, güzel şeylere çok ihtiyacı var. Bizler bunu başarmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile yol arkadaşlarıma, etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan belediyeler ve gönül dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Konyalıların gönüllerinde Mevlana hoşgörüsü, damak tatlarında insanlık vardır” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız