Konya
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2528 %0.07
53,3947 %0.42
6.896,10 % 1,12
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya göllerinde kaçak avcılığa geçit yok!

Konya göllerinde kaçak avcılığa geçit yok!

Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Beyşehir Gölü’nde yasa dışı avcılığın önüne geçmek ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla su ürünleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla Beyşehir’de su ürünleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Beyşehir İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında göle ağ atılıp atılmadığı denetlendi.

Yapılan denetimler sonucunda, bulundurulması ve kullanılması yasak olan bazı istihsal malzemelerine el konuldu. Ayrıca, balık işleme tesisleri ile perakende satış noktalarında da incelemeler yapıldı. Balıkların yasal boy sınırları ölçülerek kontrol edilirken, satışa sunulan ürünlerin menşe belgeleri de titizlikle incelendi. Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, hem doğal ekosistemin korunması hem de su ürünleri ticaretinin sürdürülebilir şekilde devam etmesi adına denetimlerin kararlılıkla süreceğini belirtti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *