Konya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,1871 %-0.02
53,0694 %0.01
6.675,40 % -0,60
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya Cağ Kebabı'na doyacak: Büyük festival başlıyor!

Konya Cağ Kebabı'na doyacak: Büyük festival başlıyor!

Konya, 1-12 Ekim'de Erzurum Yöresel Ürünler & Cağ Kebabı Günleri'ne ev sahipliği yapacak. Festivalde, yöresel lezzetler, el sanatları, kültürel gösteriler ve ünlü sanatçıların konserleriyle zengin bir deneyim sunulacak. Tüm Konyalılar etkinliğe davet edildi.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Konya, Erzurum Yöresel Ürünler & Cağ Kebabı Günleri ile Ekim ayında eşsiz bir festival deneyimine ev sahipliği yapacak. 1-12 Ekim tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenecek etkinlik, Erzurum’un zengin kültürünü ve yöresel lezzetlerini Konya halkıyla buluşturacak.

Festivalde, Erzurum’un meşhur cağ kebabı, kadayıf dolması, İspir fasulyesi, göğermiş çeçil peyniri, balı ve tereyağı gibi onlarca yöresel tat stantlarda yerini alacak. Damak çatlatan lezzetlerin yanı sıra Oltu taşından yapılan tesbihler ve çeşitli hediyelik ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Erzurum tesbih ustalarının canlı performansları, festivalin kültürel zenginliğini gözler önüne serecek.

Festival kapsamında ünlü sanatçılar da sahne alarak ziyaretçilere müzik dolu anlar yaşatacak. Erzurum derneklerinin organize ettiği etkinlik, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek.

Organizatörler, tüm Konyalı vatandaşları festival alanına davet ederek, Erzurum’un eşsiz kültür ve lezzetlerini yakından tanıma fırsatını kaçırmamalarını tavsiye etti. Etkinlik, 12 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Konya’da Erzurum günleri ile hem kültürel bir yolculuk hem de lezzet dolu bir festival deneyimi yaşanacak.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *