Konya
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2437 %0.04
53,3492 %0.24
6.838,73 % 0,28
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya Büyükşehir'den su krizine yeni önlem!

Konya Büyükşehir'den su krizine yeni önlem!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alakova’da inşası süren yüksek kapasiteli içme suyu terfi istasyonuyla şehirdeki su arzını kesintisiz ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirde uzun süredir etkili olan kuraklık nedeniyle içme suyu temin ve arzının aksamadan sürdürülmesi amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda Alakova’da inşası devam eden yüksek kapasiteli içme suyu terfi istasyonu, Konya’nın içme suyu güvenliğini artıracak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni su kaynakları bulmanın yanı sıra mevcut suların güvenli ve verimli şekilde şebekeye ulaştırılmasının da hayati önem taşıdığını ifade etti. Başkan Altay, “Alakova Terfi İstasyonu sadece bugünün değil, gelecekte yaşanması muhtemel su krizlerine karşı da Konya’mıza güçlü sigortalardan biri olacaktır” dedi.

Kuraklık Acil Eylem Planı kapsamında şehir merkezinde açılan 80 yeni içme suyu kuyusundan elde edilen suyun, Alakova Terfi İstasyonu aracılığıyla içme suyu depolarına ve şehre iletileceğini belirten Altay, özellikle Bağbaşı Barajı’ndaki su seviyesinin kritik noktaya gelmesiyle projenin öneminin arttığını vurguladı.

2000 metreküp kapasiteli Alakova İçme Suyu Terfi İstasyonu’na, bölgede mevcut 14 kuyu ile açımı devam eden 33 kuyudan su aktarılacak. Tesis; pompa odası, depo, elektrik ve klor ünitesi gibi modern altyapı birimleriyle donatılacak. Ayrıca açılacak yeni kuyular ve diğer su tesisleri ile Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerinin uzun vadeli su ihtiyacı güvence altına alınacak.

Toplamda 834 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen projenin Eylül 2025’te tamamlanması hedefleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle sadece şehir merkezinin değil, gelişmekte olan sanayi ve konut alanlarının da içme suyu ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *