Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8780 %0.08
53,6575 %0.2
6.142,89 % 0,11
Konya Postası Gazetesi Konya Konya Büyükşehir, Akşehir'de 86 kilometre su projesini tamamladı

Konya Büyükşehir, Akşehir'de 86 kilometre su projesini tamamladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir İçme Suyu Projesi kapsamında 129 kilometrelik su şebekesi yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Projenin 86.3 kilometrelik kısmını tamamlayan Konya Büyükşehir, çalışmaları en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyor. Proje sahasında incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, çalışmaların planlandığı gibi ilerlediğini belirterek, Akşehir’i altyapı konusunda Türkiye’de örnek bir ilçe haline getirmek için çok büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti

Konya Büyükşehir, Akşehir'de 86 kilometre su projesini tamamladı
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçe merkezinde su şebeke altyapısını yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, düzenli olarak, ayda iki kez kontrol için gittiği proje sahasında incelemelerde bulundu. İnceleme öncesi şantiye alanında Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal ile istişare toplantısı gerçekleştiren Demir, daha sonra inşaat sahasına giderek projenin geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Demir, “Akşehir ilçemizde 129 kilometrelik içme suyu şebekesi inşaatımız hızla devam ediyor. Bundan bir ay önce geldiğimizde yaklaşık 65 bin metreydik. Şu anda 86 bin 340 metredeyiz. Dolayısıyla iş planladığımız şekliyle devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Akşehir’deki İçme Suyu Projesi’ni tamamlamış olacağız” dedi. 

Çalışma dolayısıyla ilçe sakinlerinin gösterdiği anlayış için teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın talimatları doğrultusunda Akşehir’i altyapı konusunda Türkiye’nin örnek ilçesi haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Demir, “Türkiye’ye örnek olacak çok önemli bir projeye imza atıyoruz. Depo inşaatımız da devam ediyor. Bölge ayırma menhollerinin siparişleri de verildi. Onlar da gelecek. Bir de SCADA yazılımı ile uzaktan kumanda ile şehir şebekesini yönetme şansını elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı. 

Arızaların minimize edilmesi için gerekli önlemleri de alacaklarını dile getiren Demir, hem işletme anlamında hem su kesintilerinin ortadan kalkması anlamında önemli bir projeye imza attıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız