Ilgın’da afetlere karşı hazırlık ve müdahale kapasitesi güçleniyor. Kızılay bünyesinde kurulan ve Ilgın Belediyesi’nin iş birliğiyle faaliyet gösterecek olan Kızılay SAR Ilgın Arama Kurtarma Ekibi, AFAD tarafından verilen akreditasyon eğitimlerini başarıyla tamamladı.


Toplam 65 gönüllü personelin katıldığı zorlu eğitim programında ekip üyeleri, arama kurtarma tekniklerinden ilk yardıma, afet sonrası koordinasyondan saha operasyonlarına kadar birçok alanda uzmanlaştı.
Eğitim sürecinin ardından yapılan değerlendirme ile Kızılay SAR Ilgın Ekibi, resmî olarak orta düzey arama kurtarma statüsünü kazandı.


Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, sürecin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Afetlere karşı güçlü, donanımlı ve eğitimli ekiplerle hareket etmek büyük önem taşıyor. Bu anlamda Kızılay iş birliğiyle kurulan ekibimizin aldığı akreditasyon, İlgın adına büyük bir kazançtır. 65 gönüllü kardeşimize emekleri için teşekkür ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.”