Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8440 %0.04
53,6133 %-0.01
6.210,86 % -0,94
Konya Postası Gazetesi Konya Keçili Kanalı Islahı'nın 3.2 km'sini Tamamlandı

Keçili Kanalı Islahı'nın 3.2 km'sini Tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Keçili Kanal Islahı projesinde sona yaklaştı. Taşkın dönemlerinde su baskınlarının önlenmesi ve suların şehirden güvenli bir şekilde uzaklaştırılması amacıyla yürütülen çalışmada, toplam uzunluğu 14 bin metre olan kanalın 3.200 metrelik kısmı daha betonarme hale getirildi.

Keçili Kanalı Islahı'nın 3.2 km'sini Tamamlandı
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Keçili Kanalı’nın baştan sona betonarme hale getirilmesi, çevreye uyumlu ve estetik bir görünüme kavuşturulması için ıslah çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu kapsamda KOSKİ, toplam uzunluğu 14 bin metre olan, Akyokuş mevkiinden başlayıp Sille Deresi’ne bağlanan ve Aslım Bataklığı’na mansaplanan kanalın, 3 bin 200 metrelik kısmını daha betonarme hale getirildi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, taşkın suyunu taşımak ve şehirde su baskınlarının önüne geçmek amacıyla önemli bir görev üstlenen kanalın Terziler Sitesi’nden Aslım Mevkii’ne kadar olan kısmının ıslahını tamamladı. 

2023 yılı Kasım ayında başlayan ıslah projesi kapsamında Keçili Taşkın Kanalı’nın tamamlanan kısmında, kanal içerisindeki su birikintilerinden kaynaklanan kötü koku ve çirkin görüntü sorunu da ortadan kalkmış oldu. 

KEÇİLİ TAŞKIN KANALI’NIN İŞLEVLERİ

1967 yılında taşkın kontrolü amacıyla inşa edilen Keçili Taşkın Kanalı, 30 metreküp/saniyelik feyezan debisine göre projelendirildi. Başlangıçtan sona kadar servis yoluna sahip Keçili Taşkın Kanalı üzerinde 10 adet köprü, 1 adet şüt, 3 adet tersip bendi bulunuyor. Şehri su baskınlarından korumasının yanı sıra yağmur sularının dere kesitine zarar vermesini önlemek gibi işlevleri bulunan Keçili Taşkın Kanalı, dere yatağındaki çöplerin ve diğer malzemelerin çıkarılmasını ve dere yatağının kaynağından ağza kadar temizlenmesini sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra Keçili Kanalı’nın, suyun akışını engelleyebilecek çeşitli bitkilerin yeniden yetişmesini önlemek, erozyonla veya serbest hafriyatla gelen selin dere yatağını ve ağzını tıkamasını engellemek gibi faydaları da bulunuyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız