Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0518 %0.06
56,2671 %0.09
6.635,49 %1.53
Konya Postası Gazetesi Konya Kavuş, bu yıl tamamlanacak

Kavuş, bu yıl tamamlanacak

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Alparslan Türkeş, Karabağ ve Kazakistan Caddeleri ile Taşköprü Alt Geçiti’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Kavuş, sadece ilçenin değil tüm şehrin trafik yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatacak caddelerin ve altgeçit çalışmalarının yıl bitmeden tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi

Kavuş, bu yıl tamamlanacak
Okunma Süresi: 2 dk

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapımını Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri Alparslan Türkeş, Karabağ ve Kazakistan Caddeleri ile Taşköprü Alt Geçiti’nde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Mustafa Kavuş, bu üç caddenin ve yenilenen Taşköprü Altgeçidi’nin sadece Meram’ın değil tüm Konya’nın trafik yoğunluğunu azaltmak ve ulaşım konforu için büyük yarar sağlayacağına işaret etti. Başta zorlu kamulaştırma süreci ve uzun bir çalışmadan sonra 3.5 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki Alparslan Türkeş Caddesi’nde asfaltlamanın tamamlandığını kaydeden Başkan Kavuş, “Caddede parke, bordür, bisiklet yolu ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar da en kısa zamanda tamamlanarak Alparslan Türkeş, Karabağ ve Kazakistan Caddelerimiz bu yıl bitmeden hizmete sunulmuş olacak. Bu yollar sadece Meram Bölgesi için değil tüm şehri yakından ilgilendiren ve tüm şehrin trafiğini rahatlatacak alternatif yollar. Bu önemli proje için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu. Proje çerçevesinde Taşköprü Alt Geçiti’nin de revize edildiğini kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, altgeçidin daha önce dar ve eğimli olduğunu hatırlatarak, “Kullanışı zor bir yoldu. Zamanın şartlarında bu şekilde yapılması gerekiyordu ama şimdi bu sorun da çözülüyor. Üç yeni caddenin birbirine bağlandığı noktada geniş bir altgeçit olacak. Şu an çalışmaları başladı, kazıkları çakılıyor. Yıl bitmeden buranın da tamamlanması planlanıyor. Artık kullanımı çok daha konforlu olacak, şehir merkezi Seydişehir-Antalya Çevre Yolu’na bağlanacak. Deprem felaketinden sonra sıklıkla söylediğimiz şey şuydu; ‘kentsel dönüşüm ve ulaşım hizmetlerinde hızlanacak hatta gerekirse diğer işlerimizi revize ederek yoğunluğumuzu bu noktalarda hızlandıracağız.’ Burada yürüttüğümüz çalışma da bu görüşümüzün bir göstergesi olacak inşallah. Allah en kısa zamanda kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin. Meramımıza ve şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız