Konya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Karatay’dan bir sosyal tesis daha

Karatay’dan bir sosyal tesis daha

Karatay Belediyesi tarafından merkeze uzak Yenikent Mahallesi’ne kazandırılan ve içerisinde Emekli Konağı, muhtar ofisi ile işyerlerinin bulunduğu çok amaçlı sosyal tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı

Karatay’dan bir sosyal tesis daha
Okunma Süresi: 3 dk

Karatay’ın ihtiyaçları ve mahallelerin talepleri doğrultusunda bugüne kadar ilçeye birçok proje kazandıran Karatay Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek bir yatırımı daha hizmete açtı. Bu kapsamda merkeze 90 kilometre uzaklıktaki Yenikent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve içerisinde Emekli Konağı, muhtarlık ofisi ile işyerinin bulunduğu çok amaçlı sosyal tesis, düzenlenen törenle açıldı. Mahallenin sosyal hayatına katkı sunması planlanan Yenikent Sosyal Tesisi, 232 metrekare inşaat alanına sahip. İçerisinde emekli konağı, muhtarlık ofisi, işyerleri bulunan ve çok olarak amaçlı olarak tasarlanan tesis, çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 1 milyon liraya mal edildi.

YENİKENT MAHALLEMİZDE NEYE İHTİYAÇ

VARSA BİR BİR HAYATA GEÇİRDİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılış için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, temel hedeflerinin Karatay’ın hizmet kalitesini artırmak olduğuna dikkatleri çekti. Karatay’ın tüm mahallelerine eşit hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Hasan Kılca, “Göreve geldiğimiz günden beri tüm mahallelerimizi ziyaret ettik, etmeye devam ediyoruz. Sık sık muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek görüşerek mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz. Yenikent Mahallemizin de bazı ihtiyaçları vardı. Çocuklarımız taşımalı eğitimle Esentepe Mahallesi’ne gidiyordu ve o yol uygun değildi. Geçen yıl 12 kilometrelik bu yolun tamamının asfaltını yaptık. Artık öğrencilerimiz tamamen asfaltlı yoldan okullarına gidip geliyor. Yine Yenikent mahallemizde parke taşlı ve asfaltlı yollar yoktu. 2.5 kilometreye yakın sıcak asfalt kaplayarak mahallemizin ana arterlerinin tamamını asfaltladık. Ara yollarının tamamını parkeyle kapladık. Yenikent Sosyal Tesisi de buranın çehresini değiştirdi. Çok amaçlı olarak tasarladığımız bu tesisimiz, hem emekli konağı hem muhtar ofisi hem de ihtiyaca yönelik dükkânlarıyla hemşehrilerimize hizmet verecek. Belediye imkânlarını mahallelerimizin en ücra köşesine kadar eşit hizmet anlayışıyla seferber ediyoruz” dedi.

KARATAY’IN HER NOKTASINDA HASAN BAŞKANIMIZIN İMZASI VAR

Karatay’a kazandırılan yatırımlar için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç; Hasan Kılca’nın göreve geldiği andan itibaren tüm mahallelere eşit hizmet götürdüğünü söyledi. Karatay’da verilen tüm sözlerin tutulduğuna dikkat çeken Mehmet Genç, şunları dile getirdi: “Hasan Başkanımızın hem merkez mahallelerinde hem de merkeze uzak mahallelerde dokunmadığı hiçbir mahalle kalmadı. Sağlık, eğitim, spor, gençlik ve daha birçok alanda hizmet ediyor. Mahallelerimizin önceki halleri ile şimdiki halleri arasında ciddi farklar var. Bu konuda önemli bir mesafe kat edildi. Genelde Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz; yerelde de belediyelerimiz seçimlerden önce verilen bütün sözleri yerine getiriyor. Bu güzel tesisin Yenikent Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”  Yenikent Muhtarı Nurettin Koca ise konuşmasında Karatay Belediyesi’nin Yenikent’te güzel çalışmalar yaptığını belirterek, mahallelerine yapılan hizmet ve yatırımlar için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlan ve içerisinde Emekli Konağı, Muhtarlık Ofisi ile işyerlerinin olduğu Yenikent Sosyal Tesisi, dualarla hizmete açıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri, tesisi gezerek, tesis içerisindeki esnafa hayırlı olsun temennisinde bulundu.  (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız