Konya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Karatay’da sağlık merkezi inşaatı devam ediyor

Karatay’da sağlık merkezi inşaatı devam ediyor

Karatay Belediyesi tarafından 3 ayrı kompleks ile Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılacak olan Sağlık Merkezi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor

Karatay’da sağlık merkezi inşaatı devam ediyor
Okunma Süresi: 2 dk

Sağlık alanındaki yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan Karatay Belediyesi’nin Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandıracağı Nakipoğlu Sağlık Merkezi’nin inşaatı hızla ilerliyor.

Nakipoğlu Mahallesinde inşaat çalışmaları hızla devam eden Sağlık Merkezi; Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni de içine alan üç kompleksi bir araya getirecek.

2 bin 825 metrekarelik inşaat alanıyla üç bölümden oluşacak tesisin Aile Sağlığı Merkezi Bölümü’nde 5 üniteli Doktor-hemşire odaları, Aşılama ve Gebe İzleme Odaları, Laboratuvar, Tıbbi Müdahale Odası bulunacak.

Sağlıklı Yaşam Merkezi bölümünde Ağız Diş Polikliniği, Sigara Bırakma Polikliniği, Çocuk Gelişimi Uzmanı Odası, Okul Sağlığı Odası, Psikolog Odaları, Sağlıklı Beslenme Danışmanı Diyetisyen Odaları, Fizyoterapist Odası, Fiziksel Egzersiz Salonu, Gebe Sınıfı Salonu, Mamografi Odası, Üreme Sağlığı ve KETEM Danışmanlığı, Eğitim Toplantı Salonu, Acil Müdahale Odası, Laboratuvar-Kan Alma Odası olacak.

Acil Sağlık Hizmetleri Birimi’nde ise 2 Dinlenme Odası, Ortak Alan, enerji alanı ile otopark olacak. Nakipoğlu Sağlık Merkezi’nin en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Nakipoğlu Sağlık Merkezi’nin yaklaşık 2 ay önce temelinin atıldığını hatırlatan Hasan Kılca; 2 ay gibi bir kısa sürede kaba inşaatında önemli yol kat ettiklerini söyledi. Kılca; Karatay’da önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan üçlü kompleksin, Sağlık Bakanlığı hizmet kalitesinin istediği standartlara sahip olduğuna vurgu yaptı.

SAĞLIKTA DA ÖRNEK YATIRIMLARIMIZLA HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Nakipoğlu Sağlık Merkezi ile Karataylı vatandaşların daha modern sağlık hizmeti alacağını aktaran Kılca sözlerini şöyle noktaladı; “Nakipoğlu Sağlık Merkezimizin temelini yaklaşık 2 ay önce atmıştık. Geldiğimiz noktada kaba inşaatta büyük bir aşama kaydettik. Diğer hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de Karatay’ın çehresi günden güne değişiyor. 3 ayrı birim ile bölgemize hizmet verecek Nakipoğlu Sağlık Merkezimiz ile vatandaşlara çok daha modern ve konforlu bir hizmet sunulmuş olacak. Projemizde hem Aile Sağlığı Merkezi hem 112 Acil Sağlık İstasyonu hem de Sağlıklı Yaşam Merkezi bulunacak. 3 kat olarak tasarladığımız merkez, geniş bir bölgeye hizmet verecek. Karatay Belediyesi olarak diğer tüm alanlarda olduğu gibi sağlıkta da örnek teşkil edecek yatırımlarımızı hemşehrilerimizle buluşturmayı sürdüreceğiz. Sağlık Merkezimizin inşaatı bereketiyle ilerliyor. En kısa sürede bu güzel hizmetimiz hemşehrilerimizin hizmetinde olacak.” (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız