Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Karatay'da gençlere trafik bilinci eğitimi

Karatay'da gençlere trafik bilinci eğitimi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 1-7 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanan Trafik ve İlkyardım Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kılca, trafik bilincinin artırılması, can ve mal kayıplarının önlenmesi ile toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi açısından bu haftanın önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Kılca; Karatay Belediyesi olarak bu doğrultuda birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti

Okunma Süresi: 2 dk

Trafik kültürünün küçük yaşlarda kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirten Başkan Kılca, belediye olarak bu alanda somut adımlar attıklarını dile getirdi. Bu kapsamda; Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimleri” sayesinde, Karatay’daki 59 okuldan toplam 8 bin 4. sınıf öğrencisine hem teorik hem de uygulamalı trafik eğitimi verildiğini belirtti.

ÇOCUKLAR SÜRÜŞ TEKNİKLERİNİ UYGULAMALI ÖĞRENİYOR

Eğitimlerin, Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 8.900 metrekarelik alana kurulan Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirildiğini aktaran Kılca, “Belediyemiz tarafından tahsis edilen servis araçlarıyla eğitim parkına getirilen öğrencilerimiz, burada Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevli uzman eğitmenler eşliğinde eğitim alıyor” dedi.

Çocukların park içinde akülü araçlarla güvenli sürüş tekniklerini uygulamalı olarak öğrendiğini belirten Başkan Kılca, eğitim programında; durma, duraklama ve park etme kuralları, emniyet kemeri kullanımı, trafik levhalarının anlamları ile yaya ve sürücü davranışları gibi temel konularda bilgilendirme yapıldığını ifade etti.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM

Başkan Hasan Kılca sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çalışmaların, gelecekte hem sürücü hem de yaya olarak daha bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sadece bugünü değil, yarınlarımızı da düşünerek projelerimizi bu anlayışla şekillendiriyoruz. Trafikte saygı, sabır ve dikkat gibi değerlerin küçük yaşlarda kazanılması, toplumun tüm kesimlerine olumlu yansıyacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyor; çocuklarımızın daha güvenli, daha huzurlu bir geleceğe adım atabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Güvenli ve sağlıklı bir toplum için trafik kurallarına uymak ve ilkyardım bilincini geliştirmek hepimizin sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı olmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara uymaya davet ediyor; kazasız günler temennisiyle, Trafik ve İlk Yardım Haftası’nı kutluyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *