Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0554 %0,51
48,0369 %0,58
4.438,88 % -0,11
Ara
reklam
Konya Postası Gazetesi Konya Karatay’a dünya çapında gastronomi ödülü

Karatay’a dünya çapında gastronomi ödülü

Karatay Belediyesi, zengin kültürel mirasını koruma amacıyla "Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük; 10.000 Yıllık Mutfak Kültürü" adlı eseri yayımlayarak, geçmişin pişirme ve saklama yöntemlerini gün yüzüne çıkarıyor. Bu çalışma, 1995–2025 döneminde "Gıda Kültürü" alanında “En İyilerin En İyisi” ödülüne değer görüldü.

KAYNAK: Karatay Belediyesi
Okunma Süresi: 3 dk

Karatay Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan “Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük; 10.000 Yıllık Mutfak Kültürü” adlı kitap, yalnızca Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük'ün mutfak kültürünü değil, aynı zamanda söz konusu dönemlerin yerleşim biçimlerini, tarımın ve hayvancılığını, beslenme ve daha birçok konuyu ayrıntısıyla ele alıyor. 

 

Mutfak sanatları ve gastronomi yayıncılığının evrimini şekillendiren bu eserle Şef Ulaş Tekerkaya; en seçkin şeflerin, yazarların ve vizyonerlerin bir araya geleceği 26 – 30 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Gourmand Dünya Aşçılık Kitapları Ödüllerine davet edildi. Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde yapılacak olan programda Tekerkaya, yaptığı bu eşsiz çalışma ile 1995–2025 yılları arasında “Gıda Kültürü” kategorisinde “En İyilerin En İyisi” ödülüne layık görüldü. 

 

Bu ödülün şahsına ait bir başarı olmadığını belirten Şef Ulaş Tekerkaya; “Bu başarı Anadolu’nun 10 bin yıllık kültürünü geleceğe taşımaya gönül veren herkesin ortak gururudur. 2022’de İsveç’te ‘Best of the World’ ile başlayan yolculuğumuz, Kasım 2025’te Riyad’da ‘Best of the Best’ ile taçlanıyor. Bu güzel ödülle yaşadığım sevinci, ülkem ve kültürümüz adına paylaşmak için sabırsızlanıyorum” dedi

 

Ulaş Tekerkaya; “Bu büyük başarının gerçekleşmesinde verdikleri desteklerden dolayı Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca ile kıymetli ekibine en içten şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kitabın hazırlanma sürecinde emeği, bilgisi ve katkısıyla yanımda olan editörüm Dr. Mustafa Akturfan, Prof. Dr. Ümit Sormaz, Arkeolog Numan Çakmak, Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük kazı ekipleri ile desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma gönülden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

BU ÖDÜL, ANADOLU'NUN MEDENİYETLER BEŞİĞİ OLDUĞUNUN EN SOMUT KANITIDIR

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hem ülkemiz hem de gastronomi bilimi için eşsiz bir kaynak olduğunu ifade ederek  “Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük; 10.000 Yıllık Mutfak Kültürü” kitabı ile bu toprakların mutfak kültürünü geleceğe aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

 

 Konya’nın kültür ve mutfak hafızasına armağan ettikleri eserin kendileri için de çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Belediyemiz, kültürel mirasımıza verdiği değerin bir yansıması olarak yayın hayatına kazandırdığımız "Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük; 10.000 Yıllık Mutfak Kültürü" isimli kitabımız, uluslararası arenada çok prestijli bir ödüle layık görüldü. Bizler Karatay Belediyesi olarak, belediyeciliği sadece alt yapı ve üst yapı hizmetleri olarak görmüyoruz. Asli vazifemizden biri de, bu toprakların üzerinde kurulu olduğu kadim geçmişi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. İşte bu anlayışla yola çıkarak, ilçemizin sınırları içinde yer alan ve insanlık tarihine ışık tutan Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük'ün binlerce yıllık mutfak kültürünü kitaplaştırdık. Bu ödül, Anadolu'nun medeniyetler beşiği olduğunun en somut kanıtıdır. Emek ve özveriyle hazırlanan eser, 1995-2025 yılları arasında “Gıda Kültürü” kategorisinde “En İyilerin En İyisi” ödülünü aldı. Bu ödül, sadece bir kitabın ödülü değil; Karatay'ın, Konya'mızın ve tüm Anadolu'nun tarihine ve kültürüne gösterdiğimiz saygının sonucudur. Bize bu gururu yaşattığı için Şef Ulaş Tekerkaya’ya teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *