Konya
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Karatay trafikte eğitimler başladı

Karatay trafikte eğitimler başladı

Karatay Belediyesi’nin eğitim çağındaki çocuklara erken yaşta trafik bilincinin oluşturulması amacıyla şehre kazandırdığı Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler başladı

Karatay trafikte eğitimler başladı
Okunma Süresi: 3 dk

Karatay Belediyesi tarafından Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 8 bin 900 metrekarelik alanda kurulan Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler başladı.

Proje kapsamında içerisinde simülasyon merkezi, gözetleme kulesi, trafik eğitim parkuru, tünel, yaya üst geçidi, yaya geçitleri, kavşak, mini otopark alanı, bisiklet yolu, açık otopark alanı ile çocuk oyun alanının bulunduğu Karatay Trafik Eğitim Parkı’ndaki eğitimler, her seferinde 180 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Bu eğitim-öğretim döneminde Karatay genelindeki 59 okulda eğitim gören toplam 6 bin 800 ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisinin faydalanması planlanan söz konusu eğitimlerde; akülü araçlar kullanılarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metodları hakkında bilgiler veriliyor.

Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen servis araçlarıyla Karatay Trafik Eğitim Parkı’na getirilen öğrencilere hayata kurtaran uygulamalı eğitimler; park görevlileri ve öğretmenleri nezaretinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli uzman eğitmenler ve trafik polisleri tarafından veriliyor. İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine verilen eğitimler, içerikler animasyon filmleriyle de zenginleştirilirken; söz konusu proje 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin sonuna kadar devam edecek.

Eğitimlerin ardından projeden faydalanan Karataylı öğrencilere içerisinde; “Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimi Katılım Belgesi”, İsme Özel Akülü Araç Ehliyet Kimlik Kartı, Düdük, Boyama Kitabı, Bloknot Defteri ve anahtarlığın olduğu bir de çanta hediye ediliyor. 

TRAFİK EĞİTİM PARKIMIZDA ÇOCUKLARIMIZ HEM EĞLENİYOR HEM DE ÖĞRENİYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eğitimlerin sorunsuz ve başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek söz konusu eğitimlerle çocuklarda trafik kültürünü erken yaşta oluşturulmasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Ulubatlı Hasan Mahallemize 8 bin 900 metrekarelik alanda oluşturduğumuz Karatay Trafik Eğitim Parkımız artık ilçemize ve Konyamıza hizmet vermeye başladı. İlçe genelinde 59 okulumuzda okuyan 4’üncü sınıf öğrencilerin katılacağı ‘Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimleri’ni de başlattık. Bu eğitim ve öğretim dönemi boyunca toplamda 6 bin 800 öğrencinin faydalanacağı söz konusu eğitimlerle geleceğimiz olan çocuklarımızın bu trafik konusunda bilinçlenmesini istiyoruz. Çocuklarımız bu projeyle trafik kurallarını hem teorik hem de uygulamalı olarak üstelik eğlenceli bir şekilde öğreniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün de kıymetli işbirliğiyle yürüyen projede ‘Ağaç yaşken eğilir’ diyoruz ve yavrularımızın eğitimleri ile gelişimlerine katkı sunuyoruz. Eğitimlere katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız