Konya
Az bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Kanmaz'dan, 12 Eylül mesajı

Kanmaz'dan, 12 Eylül mesajı

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz, 12 Eylül 1980 darbesinin 42. yılı nedeniyle mesaj yayımladı

Kanmaz'dan, 12 Eylül mesajı
Okunma Süresi: 1 dk

Kanmaz mesajında, ASDER olarak millet iradesini gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete müsamaha göstermeyeceklerini ve bu konuda asla taviz vermeyeceklerini belirtti.

ASDER'in kurulduğu günden bu yana insan hakları ve hukukun üstünlüğünü tesis etmek için üstüne düşen yerel ve ulusal düzeyde yapılması gerekenleri yaptığını belirten Kanmaz, "Ülkemizin gelişmesinin önünü kesmek, tökezletmek, bölmek isteyen düşmanlar sosyal, siyasal, askeri ve ekonomik her yolu denemiş ve hala denemeye devam etmektedirler. Bugün var olan siyasi ve ekonomik savaşta yaşanan gelişmeler Türkiye düşmanlığıdır ama milletimiz tüm badireleri atlatacak güç ve kudrettedir." ifadelerini kullandı.

12 Eylül 1980 darbesinin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Kanmaz, şunları kaydetti: "Zamanında halka dayatılan bu darbe anayasasına milletimizin iradesi 16 Nisan'da kısmi de olsa gereken cevabı vermiştir. Millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından yapılmak istenmiş ancak aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir. Millet iradesine konulmak istenen her türlü ipotek ve vesayet eylemi, karşısında 28 Şubat 'post modern darbe' mağduru bizleri bulacaktır."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız