Konya
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya İslami Dayanışma Oyunları’na 42 gün kaldı

İslami Dayanışma Oyunları’na 42 gün kaldı

Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 5. İslami Dayanışma Oyunları için 42 gün kaldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Tesislerimiz İslami Dayanışma Oyunları’na hazır. Konya olarak en güzel ev sahipliğini yapacağız” dedi

İslami Dayanışma Oyunları’na 42 gün kaldı
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’nın ev sahipliği yapacağı 5. İslami Dayanışma Oyunları 9-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Büyük heyecanla beklenen oyunlara 42 gün kaldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın şehirde bu zamana kadar düzenlenmiş en büyük organizasyon olacağına işaret ederek, gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını vurguladı. Başkan Altay, “Konya; hoşgörünün, kardeşliğin, barışın sembolü olan bir şehir. 56 ülkeden şehrimize gelecek sporcuları ağırlamak için hazırız. İnşallah 42 gün sonra Türkiye’deki en büyük organizasyonlardan birini yapmış olacağız. 3 bine yakın sporcunun katılımı ile 10 gün sürecek oyunlar, İslam dünyasının en kapsamlı ve en büyük organizasyonu olacak. İslam ülkeleri arasında kardeşliği, birliği ve beraberliği tesis etme adına bu organizasyonun önemi çok büyük.” diye konuştu.

Konya’nın uluslararası çapta büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya alışık bir şehir olduğunun da altını çizen Başkan Altay, “Dünya Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği gibi uluslararası kuruluşlarla önemli organizasyonlar yapıyoruz. Şimdi de inşallah tüm İslam dünyasının gözü kulağı Konya’da olacak. Uluslararası organizasyon tecrübemizle, spor altyapımızla bu önemli organizasyonu en güzel şekilde tamamlayacağız. Şehrimize kazandırılan bu organizasyon ve tesisler sebebiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda sporcular; atıcılık, atletizm, basketbol, bisiklet, bocce, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk para-yüzme gibi dallarda yarışacak. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız