Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4018 %0.09
53,3831 %-0.16
6.868,25 % -0,55
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya İMH'den 6 Şubat depremleri için anma etkinliği

İMH'den 6 Şubat depremleri için anma etkinliği

Okunma Süresi: 2 dk

İnsan Medeniyet Hareketi (İMH) Arama ve Kurtarma Birimi, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü anısına Gedavet Parkı'nda bir farkındalık standı açtı. 

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybedenlerin anıldığı etkinlikte, deprem ve afetlere karşı farkındalık oluşturulması amaçlandı.

"DEPREME HAZIRLIKLI OLMAK HAYAT KURTARIR"

İMH Arama ve Kurtarma Birimi Başkanı Ekrem Eraslan, 6 Şubat depremlerinin Türkiye tarihinde unutulmaz izler bıraktığını belirterek, bu tür afetlere karşı hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Eraslan, "Depremin ikinci yıl dönümünde acımız hala taze. Ancak bu acı bizi daha da bilinçlendirmeli ve afetlere karşı hazırlıklı olmaya teşvik etmeli" diyerek şunları söyledi:

"Bugün burada, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anmak ve afetlere karşı bilinç oluşturmak amacıyla bir farkındalık standı açtık. Deprem ve diğer doğal afetlere hem bireysel hem de toplum olarak hazırlıklı olmalıyız. Afet öncesi alınacak tedbirler, afet sırasında ve sonrasında yapılması gereken doğru hareketler hayat kurtarır. Bugün burada sadece bir anma etkinliği değil, aynı zamanda bir bilinçlendirme çalışması yürütüyoruz."

Eraslan, afetlere karşı dayanıklı bir toplum oluşturmak için eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

FİDAN DAĞITIMI VE SICAK İKRAMLAR 

Etkinlikte, Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanan fidanlar da vatandaşlara dağıtıldı. Fidan dağıtımıyla hem depremde hayatını kaybedenlerin hatırası yaşatıldı hem de doğanın önemine dikkat çekildi. Ayrıca stantta vatandaşlara çay ve salep ikramında da bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *