Konya
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Ilgın’da gençlere özel kitap kafe

Ilgın’da gençlere özel kitap kafe

Ilgın Belediyesi tarafından Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonu gençlere özel olarak hazırlanan proje kapsamında Ilgın Kitap Kafe’ye dönüşüyor

Ilgın’da gençlere özel kitap kafe
Okunma Süresi: 2 dk

Kıbrıs Fatihi Lala Mustafa Paşa tarafından Mimar Koca Sinan'a yaptırılan Lala Mustafa Paşa Külliyesi’ndeki hanlardan biri olan alanda sürdürülen proje çalışmaları neticesinde yapımına başlanan Kitap Kafe projesi Ilgınlı gençler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş gençlerin her daim yanında olduklarını ve gençler için yapılan projeleri ortak akılla, birlikte karar aldıklarının vurgusunu yaparak “Selçuklu ve Osmanlı eserleri arasında kalan; Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin Bey Ulu Camii çevresinde yapımına başlayacağımız Osmanlı Kent Meydanı Projesi, Lala Mustafa Paşa Külliyesi karşısında yapımı devam eden Ilgın İş Hanı Projesi ve Lala Mustafa Paşa Külliyesi arkasında restorasyonu devam eden Ilgın Müftü evleri projemizle şehrimizin merkezinde önemli bir değişime imza atıyoruz. Tabi yapılan bu çalışmaların içerisinde gençlerimize özel bir alan ayırdık. Lala Mustafa Paşa Külliyesi içerisinde bulunan Büyük Han Toplantı Salonunu kitap kafe projesi kapsamında gençlerimize özel olarak yapıyoruz. Çok amaçlı salon olarak hazırlanan proje konferans salonu, kütüphane, kafe ve ders çalışma alanlarından oluşuyor. İnşallah tamamlandığında gençlerimizle düzenli olarak yaptığımız buluşmaların yeni adresi burası olmuş olacak. Şimdiden gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız