Konya
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0574 %0.04
51,3559 %0.09
7.350,84 % 1,03
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya İİT Gençlik Başkenti Konya’da

İİT Gençlik Başkenti Konya’da

İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu (ICYF) tarafından 2026 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti seçilen Konya’nın, yıl içinde gerçekleştireceği faaliyetlerle ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi ile İslam İşbirliği Gençlik Forumu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KAYNAK: Konya Büyükşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 3 dk

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da düzenlenen imza töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlik konusunda çok önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

ICYF tarafından 2026 Gençlik Başkenti seçildiklerini aktaran Başkan Altay, “İnşallah yıl boyunca çeşitli etkinliklerle İslam dünyasıyla ortak projeler yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Altay, son dönemde dünyada yaşanan olaylara dikkati çekerek, “Konya’nın, Hazreti Mevlana'nın tüm dünyaya ifade ettiği barış, huzur ve kardeşliğin hakim kılınması adına söyleyeceği çok söz var. 
İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından gençlik başkenti oluşumuz, özellikle gençlere bu manada mesaj vermek için önemli bir fırsat oldu. Bu kapsamda şehrimizde İslam dünyasından birçok gencimizi misafir edeceğiz. Hem onların Konya'yı, kadim kültürümüzü tanıma imkanları olacak hem de birlikte gençlik adına çok önemli işler yapmış olacağız” diye konuştu.

“İNŞALLAH BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPARIZ”

Konya’nın daha önce Dünya Spor Başkenti unvanını taşıdığını anımsatan Başkan Altay, “Bu yıl  Avrupa Bisiklet Başkentiyiz. Bunun yanında aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından da Gençlik Başkenti ilan edilmemizin Konya'mızın marka değeri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Değerli Gençlik Forumu’muzun Başkanı Taha Bey'e teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte güzel işler yaparız. Bu vesileyle hayırlı Ramazanlar diyoruz ve Ramazan'ın bir an önce barışa kardeşliğe açılan bir sürecin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz. Bölgemizdeki savaşın ve ateşin bir an önce dinmesini temenni ediyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

“KONYA GÖNLÜMÜZÜN BAŞKENTİ” 

İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan da Konya’nın birleştirici ve manevi gücüne vurgu yaparak, “Konya gönlümüzün başkenti, Türkiye'mizin en sevdiğimiz, en güzel, en tarihi kentlerinden birisi. İnanıyorum ki Konya'nın bu tarihi, kültürel ve çok boyutlu derinliğini, zenginliğini tüm İslam alemiyle ve tüm dünyayla paylaşmak için ICYF olarak bize de güzel bir fırsat olacaktır. Özellikle içinden geçtiğimiz şu zor günlerde Konya'nın o barış mesajını, o birlikte yaşama mesajını, tüm insanlığa hitap eden kadim dostluk mesajını dünyaya adeta bir reçete, bir çare olarak anlatmak için bir fırsat olacak. Ben bunun da doğru bir tevafuk olduğuna inanıyorum. Rabbim bu fırsatı güzelce değerlendirip Konya'mızın dostluk mesajını tüm insanlığa paylaşmayı ve tüm insanlığı da Konya'ya getirip buradan feyizlenmesini ve bereketlenmesini nasip etsin” dedi.

2015 yılından bu yana her yıl bir İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkenin şehrinin seçildiği İİT Gençlik Başkenti programı, gençler arasında dayanışmayı, kültürel etkileşimi ve ortak vizyonu güçlendirmeyi hedefliyor. Program kapsamında seminerler, konferanslar, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile sosyal faaliyetler düzenleniyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *