Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0494 %0.06
56,2925 %0.13
6.630,54 %1.45
Konya Postası Gazetesi Konya Gül bahçesinde sona yaklaşıldı

Gül bahçesinde sona yaklaşıldı

Karatay Belediyesi tarafından yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan “Karatay Gül Bahçesi”nde artık sona yaklaşıldı. Bahar aylarının gelmesiyle çalışmalarını hızlandıran Karatay Belediyesi, bahçeye çeşitli renk ve güzellikteki gül fidanlarını ekmeye başladı

Gül bahçesinde sona yaklaşıldı
Okunma Süresi: 2 dk

Doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle her zaman ön planda olan Karatay Belediyesi, hayata geçen özgün ve yeni birçok projesi sayesinde ise günden güne ilçenin çehresi değişiyor.

2019’da şehre Karatay Lavanta Bahçesi’ni kazandıran ve Konya’ya farklı bir güzellik getiren Karatay Belediyesi, Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde 13 bin 700 metrekarelik bir alana kurduğu “Karatay Gül Bahçesi”nin yapımını da büyük oranda tamamladı. Gölgelikli salıncak, gül şemsiyesi, gazebo, gül takı, travers yürüyüş yolları, gül ağaçları ve daha birçok objenin yer alacağı Karatay Gül Bahçesi’nin yaz aylarında güllerin açmasıyla birlikte vatandaşların ziyaretine açılmış olacak.

KARATAY GÜL BAHÇESİ’NE İLK GÜL FİDANLARINI BAŞKAN HASAN KILCA EKTİ

Tamamlandığında güzellikleri, renkleri ve kokularıyla Karatay Lavanta Bahçesi’nin ardından ilçenin yeni cazibe noktası olması planlanan Karatay Gül Bahçesi’nde ilk gül fidanları da toprakla buluşmaya başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, toplamda 50 bin adet ve 160 farklı türden gülün ekileceği Karatay Gül Bahçesi’ndeki son çalışmaları ve projede gelinen noktayı yerinde inceledi.

KARATAY’IN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATIYORUZ

Karatay Gül Bahçesi’ni tamamlamak üzere olduklarını belirten Başkan Hasan Kılca, ilçeye kazandırdıkları bu yeni projelerinin Karatay’ın güzelliğine farklı bir güzellik katacağını söyledi.

Hasan Kılca; “Karatay’ımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz. 2019’da hayata geçirdiğimiz ve yerli yabancı on binlerce misafirimizi ağırladığımız Karatay Lavanta Bahçesi projemizin ardından şimdi de aynı bölgeye Karatay Gül Bahçesi kuruyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bahçemizde yoğun bir çalışma yürütüyor. Bahçemizi büyük oranda tamamladık ve ilk fidanlarımızı da toprakla buluşturmaya başladık. İlçemizi Lavanta’nın ardından şimdi de Gül kokusu saracak. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte Karatay Gül Bahçemizi vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız