Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
6.225,55 % 0,12
Konya Postası Gazetesi Konya Göbek kordonundan verilen kan ile hayata tutundu

Göbek kordonundan verilen kan ile hayata tutundu

Konya'da kan uyuşmazlığı nedeniyle 29 haftalıkken anne karnında 3-4 milimetrelik damardan 6 kez kan nakli gerçekleştirilen bebek, sağlıklı şekilde dünyaya geldi

Göbek kordonundan verilen kan ile hayata tutundu
Okunma Süresi: 2 dk

Aydın'da yaşayan spor hocası Nurten Ceylan'ın, hamileliğin beşinci ayında bebeğine kan uyuşmazlığı teşhisi konuldu. Gittiği doktorların yönlendirmesiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvuran Ceylan'ın tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Acar ve ekibi üstlendi.

Bebeğine göbek kordonundan 6 kez kan nakli yapılan Ceylan, 36. haftada "Mavi Deniz" adını verdiği oğlunu sağlıklı şekilde kucağına aldı.

- Zamanında müdahaleyle bebek yaşatıldı

Prof. Dr. Ali Acar, operasyonla ilgili bebeklerde kan uyuşmazlığına bağlı karaciğer ve kalp yetmezliği geliştiğini söyledi.

Erken müdahale edilmediğinde bebeklerin kaybedildiğini vurgulayan Acar, şöyle konuştu:

"Zamanında müdahaleyle bebeğin yaşaması sağlanabiliyor. Bebeğimizde ileri derecede kansızlık vardı. Biz bunu ultrasonla ve diğer kan tahlilleriyle tespit ettik. Geç kalmadan kan verdik ama yetmeyince, ölçümleri yaparak 6 defa kan vermek zorunda kaldık. Belli bir süre sonra doğurtmaya karar verdik. Doğurttuğumuz zaman da çocuğun kansızlığı kalmamıştı. Şu anda bebek gayet iyi görünüyor. Bundan sonra sıkıntı beklemiyoruz. Geldiğinde 1 kilogram civarındaydı. Şu anda doğum ağırlığı 2 kilo 550 gram. İlk müdahaleyi yaptığımızda 29'uncu haftaydı. Bu çocuğa giden göbek kordonunda 3-4 milimetrelik 3 damar var. Giden bölüm dediğimiz kısımdan kanı veriyoruz."

- Süreç başarıyla tamamlandı

Anne Ceylan hamileliğinin sancılı geçtiğini ancak bebeğini kucağına almasıyla tarifsiz duygular içinde olduğunu dile getirdi.

Hamileliğini öğrendiğinde şaşkınlık yaşadığını, bebeğindeki kansızlığı duyunca da çok korktuğunu anlatan Ceylan, "Ali hocamızın ve ekibinin titiz takibiyle süreç başarıyla tamamlandı. Çocuğumu kucağıma aldıktan sonra yaşadığım duyguları kelimelere dökmem çok zor." dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız