Selçuklu Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 9-12 yaş grubu lisanslı sporculara yönelik gerçekleştirilen Selçuklu Belediyesi Yüzme Yarışları tamamlandı.
Selçuklu Hocacihan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen yarışlara, 9-10 yaş ve 11-12 yaş aralığındaki kız ve erkek sporcular katıldı. Kurbağalama, kelebek, sırt üstü ve serbest olmak üzere dört farklı stilde yapılan yarışlarda 48 sporcu dereceye girerek ödüllendirildi.

BAŞKAN PEKYATIRMACI: “SELÇUKLU’DAN MİLLİ YÜZÜCÜLER ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ”
Yarışların ardından düzenlenen ödül törenine; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakar, sporcular ve aileleri katıldı.
Ödül töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, genç sporculara sunulan fırsatların önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerimize imkan verdiğimizde başaramayacakları hiçbir şey yok. Bu ilk yarışma Konya için yeni bir başlangıç. İnşallah bu müsabakaları geleneksel hale getirerek turnuva formatına taşıyacağız. Selçuklu’dan milli yüzücüler çıkacağına yürekten inanıyorum. Tüm sporcularımızı ve onları destekleyen ailelerini gönülden tebrik ediyorum.”

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK’TEN TEŞEKKÜR
Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de yaptığı konuşmada Selçuklu Belediyesi’nin spora verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik etti.
Program, dereceye giren sporculara madalyalarının takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.