Konya
Parçalı bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,2874 %0.15
53,6017 %-0.16
6.277,08 % 0,31
Konya Postası Gazetesi Konya DSİ Genel Müdürü Balta'dan Konya için kritik çağrı: Bu bölgelere yaklaşmayın!

DSİ Genel Müdürü Balta'dan Konya için kritik çağrı: Bu bölgelere yaklaşmayın!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, dere yatakları ve baraj göllerinde ani su yükselmeleri ve akıntılara dikkat çekti. Can ve mal güvenliği için vatandaşların bu alanlardan uzak durmaları ve güvenlik tedbirlerine uymaları gerektiğini vurguladı.

DSİ Genel Müdürü Balta'dan Konya için kritik çağrı: Bu bölgelere yaklaşmayın!
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, vatandaşlara dere yatakları ve baraj gölleri konusunda önemli uyarılarda bulundu. Özellikle yaz aylarında artan ziyaretler ve değişken su koşullarına dikkat çeken Balta, can ve mal güvenliğinin korunması için uyarıların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Dere yatakları ve baraj göllerinde ani su yükselmeleri, akıntılar ve zemin yapısından kaynaklanan risklerin ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirten Balta, vatandaşların bu alanlardan uzak durmalarının hayati önem taşıdığını ifade etti.

Yapılan açıklamada, su yapılarının bulunduğu bölgelerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasına rağmen bireysel tedbirlerin de büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. Özellikle çocukların ve gençlerin bu alanlarda kontrolsüz şekilde bulunmalarının istenmeyen sonuçlara yol açabileceği belirtildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Vatandaşlarımızın yapılan uyarıları dikkate alarak can ve mal güvenliği için dere yatakları ve baraj göllerinden uzak durmalarını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullanarak, herkesi daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Yetkililer, olası risklerin önüne geçebilmek adına vatandaşların uyarı levhalarına ve güvenlik tedbirlerine mutlaka riayet etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız