Konya
Parçalı az bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60

Drone ile ilaçlama

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sarıcalar Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde drone ile ilaçlama yapıldı. Öğrenciler, teknolojinin tarımsal mücadeleye getirdiği kolaylığı yerinde gördü

Drone ile ilaçlama
Okunma Süresi: 2 dk

Sarıcalar Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde düzenlenen programda konuşan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, “Drone teknolojisi ile bitki besleme ve zirai mücadele uygulamaları yapılabiliyor. Bize teknik alanda destek sağlayan Royaltech firması ve bilgi desteği veren Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü hocalarımızla drone ile ilaçlama uygulamasının denemesini gerçekleştireceğiz. Bin 338 dekarlık alana sahip Sarıcalar Çiftliğinin bin 50 dekarında buğday, 60 dekarında silajlık mısır, 80 dekarında ayçiçeği, 80 dekarında yonca ekili. Drone teknolojisi ile bitki bakım, besleme ve zirai mücadele gibi uygulamaların nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Teknolojinin tarımda kullanılması, üretimde verimliliğin artması, maliyetin düşmesi dolayısıyla bizi de sevindiriyor.” dedi. 

TARIMSAL MÜCADELE ETKİLİ BİR ŞEKİLDE YAPILMALI

Royaltech Tarım İnavasyon Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, “Drone teknolojisi ile çiftçilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Birçok alanda mısır, ayçiçeği, pancar, buğday ve arpada deneme yapıyoruz. Sonuçlar gayet güzel. İleride birçok alanda çiftçilerimize hizmet vereceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.  Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuh Boyraz da “İyi bir tarımsal mücadele yapamıyorsanız, verimliliği artıran unsurları ne kadar iyi kullanırsanız kullanın, istenilen sonuca ulaşılamaz. Burada önemli olan doğru ilacı seçmek, doğru alet ve ekipmanı seçmek, doğru zamanda ilacın atılmasını sağlamak. Uygulanan ilacın etkili olması isteniyorsa seçilen alete de dikkat etmek gerekiyor. Bu teknolojinin kullanılmasındaki amaç; efektif ilaçlamayı yapmak, daha az zamanda daha az masrafla daha etkili bir ilaçlama yapmak.” diye konuştu.  Konuşmaların ardından Royaltech firmasına ait drone ile ilaçlama yapıldı.  (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız