Muğla merkezli iki suç örgütüne yönelik düzenlenen ve Konya’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 8’i tutuklandı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "Daltonlar" ve "Casperlar" adlı suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi.
Ekipler tarafından Muğla ile birlikte Konya, İstanbul, Ankara, Mardin, Hatay ve Diyarbakır’da belirlenen adreslere baskın yapıldı. Operasyonlarda toplam 15 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 tabanca, 2 yivsiz av tüfeği, 283 fişek, 16 bıçak ile muşta ve senetler ele geçirildi.
Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 1’i savcılık tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden 8’i “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “tehdit” suçlamasıyla tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.