Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da yaptığı konuşmada hem İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına hem de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kudüs açıklamalarına isim vermeden sert ifadelerle yanıt verdi. Erdoğan, “Kimse çıkıp bize tarih dersi vermeye kalkmasın” sözleriyle mesajını net bir şekilde dile getirdi.
Erdoğan, İsrail’in saldırılarını “katliam şebekesi” olarak niteleyerek şunları söyledi: “Başında Gazze kasabı Netanyahu’nun bulunduğu bu yapı, her gün bir ülkeye saldırarak zalimlikte sınır tanımıyor. 23 aydır tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriliyor. Buna en güçlü tepki yine Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti’nden yükseliyor.”
“Biz Bu Coğrafyanın Ev Sahibiyiz”
Konuşmasında tarih ve coğrafya vurgusu yapan Erdoğan, Türkiye’nin köklü varlığına işaret ederek, “Biz bu coğrafyada ne misafiriz ne de işgalciyiz. Bu toprakların ev sahibiyiz. Bin yıldır buradayız, kıyamete kadar da burada olacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, emperyalist ve siyonist planların başarısız olacağını dile getirerek, “Allah’ın izniyle her türlü oyunu bozacak kudrete, kuvvete, basiret ve ferasete sahibiz” dedi.
Şehit Yakınlarına İstihdam Müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde şehit ve gazi yakınlarına da değindi. “Bu vatan bize şehitlerimizin emanetidir” diyen Erdoğan, yeni atamayla birlikte 55 bin 947 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdam edilmiş olacağını açıkladı. “Şehitlerimizin kabirleri, ihanet ve işgal odaklarına karşı kazılmış birer siperdir. O siperler aşılmadı, aşılmayacak” ifadelerini kullanan Erdoğan, milli birlik ve dayanışmaya vurgu yaptı.
“Zorlu İmtihanlardan Geçtik”
Türkiye’nin terörle mücadelesine de değinen Erdoğan, “Terörün her türlüsüyle en etkin şekilde mücadele ettik. Birliğimize pusu kuranların planlarını hep birlikte bozduk. Zorlu imtihanlardan geçtik ama vatanımıza namahrem ellerin değmesine asla izin vermedik” şeklinde konuştu.