Konya
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5168 %0.07
51,4321 %-0.02
7.054,46 % 2,10
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Ciner Grubu soruşturması Konya’ya uzandı: Ilgın’daki şirkete kayyum atandı

Ciner Grubu soruşturması Konya’ya uzandı: Ilgın’daki şirkete kayyum atandı

Can Holding ve Ciner Grubu’na yönelik kara para aklama ve örgüt suçları soruşturmasında Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ’ye de kayyum atandı. İstanbul merkezli soruşturmada tutuklamalar ve geniş kapsamlı şirket devirleri dikkat çekiyor.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 1 dk

Can Holding ve Ciner Grubu’na yönelik kara para aklama, nitelikli dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma, Konya’ya da uzandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen dosya kapsamında Park Holding’e bağlı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’ye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı.

Soruşturma kapsamında ayrıca şirketin yönetim kurulu üyesi Ömer Çatal hakkında da gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık açıklamasında, Can Holding AŞ ile Ciner Grubu arasında mali ve ticari bağlar bulunduğu, bu bağ üzerinden yapılan işlemlerle suçtan elde edilen gelirlerin aklanmaya çalışıldığına ilişkin kuvvetli şüphe bulunduğu belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde 18 şirkete daha kayyum atanırken, aralarında Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ’nin yanı sıra Park Elektrik Üretim AŞ, Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm AŞ ve Park Sigorta Aracılık Hizmetleri AŞ gibi şirketler de yer aldı.

Öte yandan, gözaltına alınan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can tutuklanırken, Ciner Grubu’nun sahibi Turgay Ciner hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturmada bugüne kadar 121 şirketin mal varlığına el konuldu, çok sayıda yönetici ve şirket ortağı hakkında da gözaltı ve tutuklama kararları verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *