Cihanbeyli Belediye Başkanı Dr. Fırat Kızılkaya, Anemon Konya Hotel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, göreve geldiği bir yıl içerisinde hayata geçirdiği projeleri ve gelecek dönemdeki hedeflerini paylaşan Başkan Kızılkaya, belediye kaynaklarının kullanımı konusundaki hassasiyetini şu sözlerle ifade etti: “Görevimin 1. yılı tamamlandı. Bu süre zarfında gerçekleştirdiğim hizmetleri ve yapmayı planladıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Bu konuşmamda hiçbir kişi veya kurumu hedef almadığımı özellikle belirtmek isterim.”
“Belediyenin tek kuruşunu keyfi harcatmam”
Belediye bütçesinden misafir ağırlama, televizyon programı ya da çelenk gönderimi gibi kalemlere tek kuruş harcamadığını belirten Başkan Kızılkaya, “Misafirlerimizi kendi bütçemizden ağırlıyoruz. Belediyeye ait araç, yemek, yakıt ve personeli şahsi işlerimde kullanmam, kullandırmam. Belediyenin çayını kahvesini bile cebimden ödüyorum,” dedi.
“Kul hakkı benim için en kutsal değerdir”
Yönetim anlayışında ‘kul hakkı’nı temel aldığını söyleyen Kızılkaya, “Buna el uzatan melundur, melundur, gene melundur. Belediyeyi devraldığım 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana kimseyi siyasi gerekçelerle görevden almadım, yerini değiştirmedim. Partizanlık yapmadım, yapmayacağım,” ifadelerini kullandı.
“Cihanbeyli yıllardır geri bırakıldı, artık hakkını istiyor”
Cihanbeyli’nin yıllardır hizmet ve yatırımlar açısından geri bırakıldığını savunan Başkan Kızılkaya, “Kulu ilçemize yapılan hizmetlere karşı değiliz, alkışlıyoruz. Ancak Cihanbeyli de hastanesiyle, üniversitesiyle, organize sanayisiyle bu yatırımları fazlasıyla hak ediyor,” dedi.
“Kimseye kul olmadım, olmayacağım”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen hesap uzmanlarının belediyeye destek verdiğini belirten Kızılkaya, “Mahrem bilgileri verdiler diyecek kadar vicdansızca ithamlarda bulunuldu. Belediyemiz halka açık bir kurumdur. Hz. Ali’nin dediği gibi; ‘Allah seni hür yarattı, kula kul olma’,” şeklinde konuştu.
“Cihanbeyli halkına hizmet, şahsi sözüm ve onurumdur”
Sözlerini duygusal bir şekilde tamamlayan Başkan Kızılkaya, “Hayatım pahasına da olsa Cihanbeyli halkına hizmet etmeye devam edeceğim. Heybemde çok ama çok sürpriz hizmetlerim var. Bekleyin, göreceksiniz. Sirke kavanozundan bal çıkmaz. Bende leke arayanlar boşuna uğraşmasın,” dedi.