Konya
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0921 %0.04
51,0808 %-0.31
7.339,11 % -0,22
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya CHP'li Bektaş: Esnafın krediye erişimi için düzenleme şart

CHP'li Bektaş: Esnafın krediye erişimi için düzenleme şart

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, esnafların Bağ-Kur borçları nedeniyle krediye ulaşamadığını belirterek, finansman sıkıntısının çözümü için düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili esnafın ciddi bir finansman sıkıntısı yaşadığını belirterek, Bağ-Kur borcu bulunduğu nedeniyle krediye ulaşamayan esnaflar için düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. 

ESNAFIN KREDİYE ULAŞMASI LAZIM

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada krediye ulaşamayan esnafların sorunlarını gündeme getiren CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, esnafların bugün ciddi bir finansman sıkıntısı yaşadığına dikkat çekti. Birçok esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanmak istediğini ancak Bağ-Kur borcu bulunduğu gerekçesiyle krediye erişemediğine vurgu yapan Bektaş, ‘’Oysa esnafımızın önemli bir kısmı tam da bu borçlarını ödeyebilmek için kredi talep etmektedir. Yani borcunu kapatmak isteyen esnaf, borcu olduğu için krediye ulaşamamaktadır. Bu durum esnafımızı adeta bir kısır döngünün içine hapsetmektedir. Küçük esnaf ayakta kalmak, işletmesini çevirmek ve sosyal güvenlik borcunu ödemek için destek beklemektedir’’ dedi. 

ESNAFI RAHATLATACAK DÜZENLEME YAPILMALI

Bu durum ile ilgili gerekli düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade eden Bektaş, ‘’Esnafımızı rahatlatacak, krediye erişimini kolaylaştıracak daha esnek ve çözüm odaklı düzenlemelerin yapılması artık bir zorunluluktur. Bu konuda gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.’’ diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *