Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0822 %0,56
47,9738 %0,64
4.520,40 % 0,25
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya CHP’den, hastayı muayene etmeyen doktora tepki

CHP’den, hastayı muayene etmeyen doktora tepki

Meram Devlet Hastanesinde görev yapan doktorun kıyafetinden dolayı hastayı muayene etmemesi üzerine tepki gösteren CHP Meram İlçe Başkanlığıyla KESK’ e bağlı SES Konya İl Temsilciliği birlikte bir basın açıklaması yaptı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 3 dk

Gedavet parkında yapılan basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Meram ilçe Başkanı Ahmet Yiğit, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Konya Milletvekili Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, KESK’ e bağlı SES Konya İl Temsilcisi Ayşe Eğilmez, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Meram Devlet Hastanesinde kıyafetinden dolayı hastayı muayene etmeyen doktoru kınayan CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, “Bugün burada sesimizi yükseltiyoruz. Çünkü muayene odasında bir yurttaşımıza yöneltilen cinsiyetçi ve aşağılayıcı tutum yalnızca bireysel hak ihlali değil, hepimizin onuruna vurulmuş bir darbedir. Kıyafetinden dolayı hastayı muayene etmeyen doktor, toplumumuzun vicdanını derinden yaralamıştır.  Konya’da yaşanan bu olay kabul edilemez bir tavır, yalnızca kişiye değil, kadınların eşitlik mücadelesine, laik yaşam biçimine ve Cumhuriyet değerlerine yöneltilmiş bir açık saldırıcıdır. CHP olarak biz, bu saldırıya sessiz kalmayacağız. CHP olarak çağrımız nettir. Sağlık Bakanlığı derhal şeffaf ve etkin bir soruşturma yürütmelidir. Bu tutumun tekrarlanmaması için sağlık çalışanlarına eşitlik ve mesleki eğitimleri acilen hayata geçirilmelidir. Kadınların yaşam tarzına, kıyafetine, tercihlerine müdahaleye asla izin verilmelidir. Unutmamalıdır ki, halkın vergileriyle ayakta kalan devlet kurumları yurttaşlarına ayrım yapmak için değil, eşit ve onurlu hizmet sunmak için vardır. Devlet kurumları, Kamu Görevi yapan bir kimsenin ideolojik aracı olamaz. Bizim mücadelemiz, kamusal alanı yeniden hak, hukuk ve eşitlik ilkelerine teslim etmektir. Olayın her yönden takipçisi olacağız” dedi.

Hasta haklarına aykırı bir davranıştır

KESK' e bağlı SES Konya İl Temsilciliği Başkanı Ayşe Eğilmez, “Bu tutum Anayasanın eşitlik ilkesiyle hasta haklarına aykırıdır bir davranıştır. Bu olay kadınları hedef alan bir zihniyetin ürünüdür. Olayın takipçisi olacağız. Sonuna kadar savunacağız.” 

Her dönemde böyle tipler çıkıyor

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş burada yaptığı konuşmasında her dönemde böyle tiplerin çıktığına dikkat çekerek, “Ülkemizde her dönemde böyle tipler çıkıyor. Cumhuriyet sayesinde bir yere gelenler, Cumhuriyetimize ve Laiklik ilkesine sistemli olarak saldırıyor. Cumhuriyetimizin Eşit Yurttaşlık ilkesiyle yaşayan halkımıza karşı bireysel özgürlüklere saldırılıyor.  Bir Hukukçu Milletvekili olarak, doktor sıfatı taşıyan bu kişi bir devlet memurudur. Hastanın doktor seçme hakkını tersine doktorun hasta seçme hakkına çevirmeye çalışıyor. Vatandaşın kılık ve kıyafetine bakarak, böyle bir davranış sergileyemez. Muhafazakâr vatandaşlarımıza da sesleniyorum.  Bu tip kişilerin görüşlerine göre hareket etmeyin. Bu olayın anayasal olarak takipçisi olacağız” diye konuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *