Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2782 %0.04
56,0189 %-0.16
6.796,91 %-1.51
Konya Postası Gazetesi Konya CHP Konya’dan 1 Eylül mesajı

CHP Konya’dan 1 Eylül mesajı

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül 1 Eylül Dünya Barış Günüyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, “1 Eylül'de bir kez daha çağrımız nettir: Barış, suskunluk değil cesarettir. Barış, teslimiyet değil adalet mücadelesidir. Barış, Cumhuriyet'in eşit yurttaşlık idealini büyütmektir.”

CHP Konya’dan 1 Eylül mesajı
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 3 dk

CHP Konya İl başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya İl Başkanı Refik Serttaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kollarıyla ilçe başkanları katıldı. 

Basın toplantısında CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül Bugün Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey, toplumsal barıştır diyerek, “1 Eylül Dünya Barış Günü, insanlığın savaşların acısını unutmadan barışın değerini büyütmesi gereken en önemli günlerden biridir. Bugün barışı konuşmak; yalnızca silahların susmasını istemek değil, adaletin, demokrasinin, hukukun ve eşitliğin egemen olduğu bir ülke talebini dile getirmektir. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak biliyoruz ki; barış, kadınların yaşam hakkıdır. Çünkü savaşın, yoksulluğun, şiddetin ve ayrımcılığın en ağır yükünü her zaman kadınlar, çocuklar ve gençler taşımaktadır. Barışın olmadığı yerde kadınların yaşam hakkı, çocukların geleceği ve toplumun umudu tehdit altındadır. Bugün Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey, toplumsal barıştır. Toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran ve ötekileştiren siyaset anlayışı yerine; herkesi eşit yurttaşlık temelinde buluşturan, hukuka güveni yeniden inşa eden ve demokratik değerleri güçlendiren bir anlayışa ihtiyaç vardır. Çünkü gerçek barış; insanların düşüncelerinden, kimliklerinden ya da yaşam biçimlerinden dolayı ayrıştırılmadığı bir Türkiye'de mümkündür” dedi. 

Barışı konuşanların yanındayız

CHP’nin barışı konuşanların yanında olacağına dikkat çeken Fatma Gül, “Kadın cinayetlerinin son bulduğu, İstanbul Sözleşmesi'nin ruhuna uygun politikaların hayata geçirildiği, çocukların güven içinde büyüdüğü, gençlerin gelecek kaygısı yaşamadığı, emeğin sömürülmediği ve yoksulluğun kader olmadığı bir Türkiye, barışın en güçlü ifadesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Cumhuriyet kadınlarının yolunu aydınlatmaktadır. Bu ilke; sadece dış politikaya değil, ülke içinde adaletin, özgürlüğün ve toplumsal huzurun sağlanmasına da rehberlik etmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; barışı konuşanların yanında, savaşı, nefreti ve şiddeti büyüten her anlayışın karşısındayız. Kadınların sesinin daha güçlü çıktığı, demokrasinin güçlendiği, halk iradesinin korunduğu ve herkesin eşit haklarla yaşayabildiği bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 1 Eylül'de bir kez daha çağrımız nettir: Barış, suskunluk değil cesarettir. Barış, teslimiyet değil adalet mücadelesidir. Barış, Cumhuriyet'in eşit yurttaşlık idealini büyütmektir. Barış için, adalet için, demokrasi için, eşitlik için mücadelemiz sürecek” diye konuştu. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız