Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2297 %0
53,2344 %0.59
6.806,23 % 2,72
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya CHP Konya Milletvekili Bektaş: “Karalar’a Yapılan, Milletin İradesine Yapılmıştır”

CHP Konya Milletvekili Bektaş: “Karalar’a Yapılan, Milletin İradesine Yapılmıştır”

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar için TBMM’de konuştu: “Zeydan Karalar yalnız değildir.”

Okunma Süresi: 1 dk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Bektaş, “Zeydan Karalar da Adana halkı da yalnız değildir. Biz, hukukun ve millet iradesinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Barış Bektaş, iktidarın siyaseti dizayn etme ve muhalefeti susturma çabalarına dikkat çekerek, Zeydan Karalar’ın tutuklanmasının bu girişimlerin son örneği olduğunu vurguladı.

“AKP iktidarının siyaseti dizayn etme ve muhalefeti susturma çabalarının yeni örneği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar'ın tutuklanmasıdır,” diyen Bektaş, on bir yıl öncesine dayanan ve delilden yoksun olduğunu iddia ettiği suçlamalarla bir belediye başkanının cezaevine gönderilmesinin, millet iradesine açık bir darbe olduğunu savundu.

Bektaş, Karalar’ın borç içindeki belediyeyi ayağa kaldırarak tüm Türkiye'nin takdirini kazandığını ve bu başarının engellenmek istendiğini belirtti. “Bu operasyonlar bizi yolumuzdan döndüremeyecek. AKP’ye sesleniyorum: Cumhuriyet Halk Partisi’ni itibarsızlaştıramayacaksınız. Halkımız ilk seçimde iktidarınıza son verecektir,” dedi.

Milletvekili Barış Bektaş konuşmasını, “Zeydan Karalar da Adana halkı da yalnız değildir. Biz, hukukun ve millet iradesinin yanındayız” sözleriyle tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *