Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4899 %0.22
56,3586 %-0.25
6.898,85 %-0.74
Konya Postası Gazetesi Konya Çetmili kahramanlar dualarla Konya'da yad edildi

Çetmili kahramanlar dualarla Konya'da yad edildi

Çetmi’de şehadetlerinin 104. yıl dönümünde anılan Çetmili Kara Ali Çavuş ile oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı, vatan uğruna verdikleri mücadele ve fedakârlıklarıyla bir kez daha yad edildi. Anma programında duygu dolu anlar yaşanırken, kahraman baba-oğulun torunları da programa katıldı.

Çetmili kahramanlar dualarla Konya'da yad edildi
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 2 dk

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Çetmi’de şehadetlerinin 104. yıl dönümünde Çetmili Kara Ali Çavuş ile oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı için düzenlenen anma programına katıldı.
Programda, Millî Mücadele döneminde vatanın bağımsızlığı uğruna mücadele eden baba-oğul kahramanlar rahmet, minnet ve şükranla yad edildi.
Kara Ali Çavuş’un yıllarca cepheden cepheye koşarak istiklal mücadelesi verdiğini belirten Bayındır, Büyük Taarruz günlerinde yıllar önce geride bıraktığı oğlu Mehmet’i cephede sancaktar olarak karşısında bulduğunu ve ardından baba-oğulun vatan uğruna şehit olduğunu ifade etti.


Bayındır, bu hikâyenin yalnızca bir baba-oğul hikâyesi olmadığını vurgulayarak, “Bu, bir milletin vatan sevgisinin, fedakârlığın ve bağımsızlık iradesinin destanıdır” dedi.
Anma programında kahramanların torunlarıyla bir araya gelmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirten Bayındır, ecdadın bıraktığı mirasın gelecek nesillere aktarılmasının herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.
Programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve Çetmili Kara Ali Çavuş ile Sancaktar Mehmet Onbaşı’nın torunları katıldı.
Bayındır, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarken, Kara Ali Çavuş ve Sancaktar Mehmet Onbaşı için “Sizler bu toprakların evlatlarına yalnızca bir vatan değil, büyük bir emanet bıraktınız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız