Konya
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,5892 %0
53,1533 %-0.01
6.667,28 % -0,37
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Çanakkale'den getirilen şehitlik bayrağı tarihi Konya Lisesi'ne teslim edildi

Çanakkale'den getirilen şehitlik bayrağı tarihi Konya Lisesi'ne teslim edildi

Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şahindere Şehitliği'nde dalgalanan Türk bayrağı, tarihi Konya Lisesi'ne ulaştırıldı.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 1 dk

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, şehitliklerde dalgalanan Türk bayrakları özel muhafaza kutuları içerisinde Türkiye genelindeki okullara ulaştırılıyor.

Proje kapsamında, Çanakkale Savaşları döneminde öğrencilerinin cepheye gitmesi nedeniyle bir dönem mezun veremeyen tarihi Konya Lisesi'ne de şehitlik bayraklarından biri teslim edildi.

Şahindere Şehitliği'nde dalgalanan 24 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağı, düzenlenen törenle okul yönetimine verildi.

- Gelibolu'daki Türk bayrağı tarihi liseye getirildi

Bayrağı teslim eden Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı personeli Ali Topcu, Çanakkale ruhunun genç nesillere aktarılması noktasında, şehitliklerde dalgalanan bayrakların manevi değeri yüksek emanetler olduğunu ifade etti.

Kendisinin de Konya Lisesi mezunu olduğunu belirten Topcu, "Bayrağımızı okul müdürümüze ve öğrencilerimize kutsal emanet olarak teslim ettik. Buradaki amaç Çanakkale ruhunu yaşatmak. O dönem Konya Lisesi de öğrenci mezun verememiştir. Çanakkale'de şehit düşen ağabeylerinin aziz hatırasına istinaden, onları anmak adına öğrencilerimizde bir farkındalık olacaktır." diye konuştu.

Konya Lisesi Müdürü Bahattin Demirci de kendilerine teslim edilen bayrağın okulun tarihi ve milli mücadele ruhuyla anlamlı bir bağ oluşturduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *