Konya
Parçalı az bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Büyükşehir Belediyesi ve SOBE Arası İşbirliği Protokolü İmzalandı

Büyükşehir Belediyesi ve SOBE Arası İşbirliği Protokolü İmzalandı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı arasında ortak işbirliği protokolü imzalandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu protokolün ilk sonucu olarak Meram bölgesinde bir yerin SOBE tarafından kullanılması sağlanmış olacak. SOBE’ye gelmek için sırada bekleyen çocuklarımızın biran önce eğitime kavuşmalarını sağlamış olacağız. Sadece otizmli gruplar değil tüm engelli gruplarımızın eksiklerini gidermek için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla hizmetler yürütüyoruz. ” dedi. SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, SOBE’nin Türkiye’nin en kapsamlı otizm merkezi olduğunu belirterek, destekleri için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti

Büyükşehir Belediyesi ve SOBE Arası İşbirliği Protokolü İmzalandı
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak arasında imzalanan protokol çerçevesinde Meram bölgesinde bir yerin SOBE tarafından kullanılması sağlanmış olacak.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİZMETLER YÜRÜTÜYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, protokolün hayırlı olmasını dileyerek, “SOBE sadece Konya’nın değil ülkenin ilgi ile takip ettiği bir marka haline dönüştü. Otizmli çocuklarla ilgili Türkiye’de bir iş yapacak, eyleme geçecek kim varsa önce gelip Konya’mızda SOBE’yi ziyaret ediyor. SOBE’nin geldiği nokta takdire şayan. Başta vakıf başkanımız olmak üzere; tüm mütevelli heyet üyelerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle imzaladığımız protokolle Büyükşehir Belediyesi ve SOBE birlikte çalışmaya başlamış olacaklar. Bu protokolün ilk sonucu olarak da Meram Bölgesi’nde bir yerin SOBE tarafından kullanılması sağlanmış olacak. SOBE’ye gelmek için sırada bekleyen çocuklarımızın da bir an önce eğitime kavuşmalarını sağlamış olacağız. Çünkü otizmde en önemli konu erken yaşta uzun süreli bir eğitim almaları. Bu vesileyle SOBE Vakfımıza başarılar diliyorum. Özellikle otizmli çocuklarımıza ve ailelerine böyle bir hizmette bulunmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyorum. Sadece otizmli gruplar değil tüm engelli gruplarımızın eksiklerini gidermek için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla hizmetler yürütüyoruz.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ise SOBE’nin Türkiye’nin en kapsamlı otizm merkezi olduğunu hatırlatarak, “Kuruluşu Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay tarafından yapılan bir merkez. Şu an 220 civarında öğrenci sayısına ulaşmış olduk. Bunun yanında 350’yi aşkın ön kayıt yaptırmış, eğitim almayı bekleyen çocuğumuz bulunmakta. Yeni binaların yapılmasıyla ilgili yeni projelerimiz var. Bizi bekleyen çocuklara ulaşmak adına hazır yapılmış bir binada Meram’a şube açma ihtiyacı duyduk. Bu şubenin açılmasıyla ilgili olarak da Büyükşehir Belediye Başkanımızla protokol imzalıyoruz. Şimdiden vereceğiniz destekler için ve bundan sonraki çalışmalarımız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ile işbirliği protokolünü imzaladı.(Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız