Konya
Parçalı az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8390 %0.03
53,5518 %-0.09
6.237,76 % -0,51
Konya Postası Gazetesi Konya Başkan Ahmet Gelmez:

Başkan Ahmet Gelmez:

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 101. yıldönümünde tüm yurtta coşkulu kutlamalar başladı. Konya’da Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu

Başkan Ahmet Gelmez:
Okunma Süresi: 2 dk

Şehit Gazi Sendikası Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesai paylaştı.

CUMHURİYETİMİZE BAĞLIYIZ

Başkan Gelmez, “Cumhuriyetimizin 101. yılını kutladığımız bu coşkulu günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık yolunda attığı ilk adımların anlamını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Bu değerli mirasın koruyucuları olarak, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun yansıması olan Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı bugün de gururla ifade ediyoruz” dedi.

MİLLETİMİZİN KIYMETLİ EMANETİ

“Cumhuriyet; sadece bir yönetim şekli değil, halkımızın özgürlüğe olan inancı, eşitlik ve kardeşlik değerleri üzerine kurulmuş bir yaşam biçimidir” ifadelerine yer veren Gelmez, “29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimiz, yokluklar içinde var olma mücadelesi veren aziz milletimizin bağımsızlık iradesinin simgesidir. Uğrunda nice şehitler verdiğimiz, gazilerimizin emsalsiz kahramanlıklarıyla yoğrulan bu vatan toprağı, her karışında bizlere “Cumhuriyet” dediğimiz özgürlük ateşini hatırlatmaktadır. Şehit Gazi Sendikası Konya İl Başkanlığı olarak, bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların canları pahasına bıraktığı bu kutlu mirası gelecek nesillere aktarmak ve Cumhuriyetimizin değerlerini yaşatmak en temel görevimizdir. Milletimizin bu kıymetli emanetine sahip çıkma ve onun değerlerini koruma kararlılığımız her zaman tamdır” diye konuştu.

CUMHURİYET; BİR İLKE VE BİR REHBERDİR

Gelmez, “Bu 101 yıllık onurlu yolculukta, Cumhuriyetimizin kazandırdığı değerleri güçlendirmek, demokrasimizi ileriye taşımak ve ülkemizi dünyanın en saygın devletlerinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet, bizim için sadece geçmişin bir hatırası değil, aynı zamanda geleceğe taşımamız gereken bir umut, bir ilke ve bir rehberdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor; ülkemizin her köşesindeki vatandaşlarımızı Cumhuriyet’in ışığında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla selamlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız