Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3677 %0.06
54,1021 %0.42
6.234,14 % 1,07
Konya Postası Gazetesi Konya Binlerce fidanla "Türkiye Yüzyılı" logosu oluşturuldu

Binlerce fidanla "Türkiye Yüzyılı" logosu oluşturuldu

Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Konya-Antalya kara yolunun 25. kilometresinde bir yamaca mazı fidanlarıyla "Türkiye Yüzyılı" logosu işlendi

Binlerce fidanla "Türkiye Yüzyılı" logosu oluşturuldu
Okunma Süresi: 2 dk

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ilk olarak Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğine "Türkiye Yüzyılı" logosu işlendi.

Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından da Konya-Antalya kara yolunun 25. kilometresinde bir yamaca mazı fidanlarından 3 bin 75 metrekare alana aynı logonun işlenmesi için çalışma başlatıldı.

Yamaçtaki kayaların temizlenmesiyle başlayan çalışmada, Ereğli, Olcay, Altınapa ve Seydişehir orman fidanlıklarından getirilen 15 bin altuni mazı ve 53 bin doğu mazısı 15 günde toprakla buluşturuldu.

Ankara'dan Antalya'ya kara yoluyla seyahat eden yolcular, Konya'dan çıktıktan 25 kilometre sonra ağaçlardan oluşturulan logoyu görebiliyor.

3 BİN 75 METREKARELİK ALANDA OLUŞTURULDU

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek yüzyılı "Türkiye Yüzyılı" ilan ettiğini hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde "Türkiye Yüzyılı" yazısının ilkinin Ankara'da yapıldığına değinen Bal, kendilerinin de Konya'da böyle bir çalışmaya imza attıklarını bildirdi.

Bal, "Bu kutlamalar çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılı' logomuzu, Konya-Antalya kara yoluna işledik. Bu logomuz 616 noktanın araziye aplikasyonuyla başladı. 15 bin altuni mazı, 53 bin de doğu mazısı olmak üzere toplam 68 bin mazı fidanı dikerek, 75 metre boyunda ve 41 metre genişliğinde, 3 bin 75 metrekarelik bir alanda 'Türkiye Yüzyılı' logomuzu oluşturduk." dedi.

Ay yıldız ile yazının 616 noktadan araziye uygulandığını anlatan Bal, zemine kırmızı toprak serildiğini, fidanların belirlenen noktalara tek tek dikildiğini belirtti.

"GÖKYÜZÜNDEN VE YOLDAN TÜRKİYE YÜZYILI YAZISI İLE HİLAL VE YILDIZLAR NET ŞEKİLDE GÖRÜNMEKTEDİR"

Bal, logoyu oluştururken şekil vermesi kolay bir tür olan mazıyı seçtiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu fidanlar büyüdüğünde makasla, budama ve şekil verme işlemlerini yaparak yazıların, yıldızların, hilalin tek tek okunmasını, görülmesini sağlayacağız. Makasa gelen bir tür olduğu için mazı seçildi. Ağaçlar büyüdükçe şekil vererek görünür halde tutacağız. Gökyüzünden ve yoldan Türkiye Yüzyılı yazısı ile hilal ve yıldızlar net şekilde görünmektedir."

Bal, Konya Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu logoyu Türkiye Yüzyılına eser olarak bırakmak istediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız