Konya
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2483 %0.07
53,3829 %0.4
6.890,08 % 1,03
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Beyşehir’in güzellikleri ASFOD’un kadrajında hayat buldu

Beyşehir’in güzellikleri ASFOD’un kadrajında hayat buldu

Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği (ASFOD), Beyşehir’de düzenlediği geziyle 35 üyesini tarihi ve doğal güzelliklerle buluşturdu.

Okunma Süresi: 2 dk

Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği (ASFOD), Konya’nın doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Beyşehir’e fotoğraf gezisi düzenledi. Gezi kapsamında 35 ASFOD üyesi, antik dönemin izlerini taşıyan Eflatunpınar’dan Leylekler Vadisi’ne kadar birçok özel noktada deklanşöre bastı.

Günün ilk ışıklarıyla başlayan gezinin ilk durağı, Eflatunpınar Hitit Su Anıtı oldu. Burada tarihî dokuyu kadrajlayan fotoğrafçılar, ardından Beyşehir Gölü kıyısındaki Nilüfer Bahçesi’ne geçti. Bahçede açan nilüferler, objektiflere huzur dolu görüntüler sundu.

Gezi, öğle saatlerinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eşrefoğlu Cami ile devam etti. Ahşap mimarinin zarif örneklerinden olan caminin detayları, fotoğrafçıların odak noktası oldu. Ardından Leylekler Vadisi’nde doğal yaşamı ve göçmen kuşları fotoğraflayan üyeler, eşsiz kareler yakalama fırsatı buldu.

Gün Batımında Sanat

Gezi, Tarihi Köprü ve Beyşehirli balıkçıların oluşturduğu siluetlerle tamamlandı. Gün batımının kızıl tonları eşliğinde çekilen kareler, doğayla insan emeğinin buluşmasını yansıttı.

Dernek üyelerinden Mehmet Belören, “Beyşehir’in her köşesi ayrı bir kare. Özellikle gün batımında balıkçılar ve Tarihi Köprü etkileyiciydi” dedi. Genç fotoğrafçılardan Ezgi Nur Varlı ise “Leylekler Vadisi'nde kuş gözlemlemek ve Eşrefoğlu Cami’ni fotoğraflamak benim için unutulmazdı” diye konuştu.

ASFOD Başkanı: Beyşehir Bir Açık Hava Stüdyosu

ASFOD Başkanı Tahir Ceylan, gezinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Beyşehir, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de adeta bir açık hava stüdyosu. Bu gezimizde, üyelerimizin sanatsal gelişimini desteklerken aynı zamanda Beyşehir'in tanıtımına katkı sunmayı amaçladık. Çekilen kareleri dernek sergilerimizde ve sosyal medyada sanatseverlerle buluşturacağız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *